SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  1200 boeken voor studenten ROC Friese Poort

1200 boeken voor studenten ROC Friese Poort

Het boek, Ondergedoken als Anne Frank, was een dankbaar onderwerp voor een serie themabijeenkomsten over 75 jaar vrijheid. Het startschot voor deze bijeenkomsten werd 13 februari gegeven in het Fries Museum in Leeuwarden. Alle andere Themabijeenkomsten zijn vanwege het coronavirus geannuleerd. Daardoor dreigden er meer dan 1200 boeken op de plank te verstoffen. Door snel schakelen kunnen Drachtster studenten van ROC Friese Poort, dit boek binnenkort in hun brievenbus verwachten.

Plezier in lezen
Peter van Duijvenboden, Teamleider projectontwikkeling en innovatie van ‘Stichting Lezen’, bracht vorig jaar juni een bezoek aan Leeuwarden. Hij had gehoord van het practoraat Brede vorming van ROC Friese Poort en wilde met practor Koen Vos verkennen hoe plezier in lezen op het mbo zou kunnen worden gestimuleerd. Korte tijd daarna zaten zij, samen met de schrijvers, in Amsterdam met elkaar rond de tafel. Het idee werd geboren om een heruitgave van Ondergedoken als Anne Frank met een subsidie van Stichting Lezen voor het mbo mogelijk te maken. Naast het fysieke boek, zou er gezorgd worden voor een E-book, een luisterboek en een aansprekende handreiking. Het boek is een bundeling verhalen van Joodse kinderen in de Tweede Wereldoorlog.

1200 boeken voor studenten ROC Friese Poort | Smelne FM

foto: 

Frank de Wilt, marketing- en communicatiemedewerker ROC Friese Poort. Op de foto is te zien van links naar rechts: Conrad Berghoef, Remco Meijerink en student Linh Ngo. 


“Boeken naar studenten”
Toen vorige week bleek dat alle bijeenkomsten rond dit thema geschrapt werden, bleef de organisatie met meer dan 1200 boeken zitten. Zij vroegen aan Koen of hij een idee had om iets met de boeken te doen. Na rondgebeld te hebben zei Remco Meijerink, Voorzitter College van Bestuur ROC Friese Poort, “We gaan er hoe dan ook voor zorgen dat deze boeken bij de studenten van ROC Friese Poort terechtkomen.” 

Afstandsleren
Samen met een aantal docenten Nederlands is dit in een onderwijsvorm van afstandsleren gegoten. Binnenkort kunnen onder andere de studenten van Zorg en Welzijn, Pedagogiek en Onderwijs en Media, Kunst en Creatie van de vestiging Drachten, dit boek en een begeleidende brief thuis verwachten. 

Dagboek
Conrad Berghoef, docent Nederlands ROC Friese Poort, heeft zijn studenten de opdracht meegegeven om tijdens de coronacrisis een dagboek bij te houden van deze gebeurtenissen. Om het boek nog levendiger te maken, kunnen studenten gebruik maken van de 40 animaties die te vinden zijn op: www.ondergedokenalsannefrank.nl/app