SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  20 wekelijkse cursus Voel je goed! over gezonde leefstijl begint op 29 september

20 wekelijkse cursus Voel je goed! over gezonde leefstijl begint op 29 september

29 september 2021 vindt de cursus ‘Voel je goed!’ plaats. De cursus is bedoeld voor mensen die moeite hebben met taal en graag adviezen willen over gezond eten en meer bewegen. De cursus bestaat uit 20 wekelijkse lessen.

Werken aan persoonlijke doelen
In een kleine groep van maximaal 8 deelnemers wordt er onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger gewerkt aan een gezonder eetpatroon met minder calorieën. Iedere deelnemer bepaalt zijn of haar eigen doelen. De deelnemers steunen elkaar in de groep en geven elkaar tips. Onder andere de vragen ‘Wat is nou lekker en gezond eten?’ ‘Hoeveel groente en fruit per dag is wenselijk om te eten?’ ‘Hoe beweeg je meer en hoe zeg je ‘nee’ tegen verleidingen?’ worden behandeld in de cursus.

Leren door oefeningen
Elke les worden er samen beweegoefeningen gedaan. Een leerzaam uitstapje naar de supermarkt is onderdeel van de cursus. Ook krijgen de deelnemers gratis adviezen van een diëtist in de eigen praktijk. Daarnaast krijgt elke deelnemer een map met praktische informatie, in begrijpelijke taal, over verschillende onderwerpen zoals de Schijf van Vijf, gezond koken, kinderen en overgewicht.

Aanmelden
De cursus van 20 wekelijkse lessen loopt van woensdag 29 september 2021 t/m woensdag 16 februari 2022. De cursus vindt plaats op Brede School De Wiken. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Er is nog plek voor maximaal twee deelnemers. Aanmelden kan via de balie in de bibliotheek of via ‘Agenda’ op de website van Bibliotheek Drachten: www.bibliotheekdrachten.nl.

Cursus: Voel je goed!
Start op woensdag 29 september, 9.00 – 12.00 uur
Brede School De Wiken, Drachten
Gratis deelname, aanmelden noodzakelijk