SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  24 uur koken voor het goede doel

24 uur koken voor het goede doel

Studenten Horeca en Hospitality Management van ROC Friese Poort houden op 12 en 13 december een kookmarathon van 24 uur. In acht shifts serveren zij een 6-gangen diner aan hun gasten. Het geld dat ze hiermee ophalen komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij verzorgen dit diner samen met het bedrijfsleven.

 Het diner vindt plaats in Restaurant NU in Drachten. De restaurantschool van ROC Friese Poort. De studenten regelen het 24 uurs diner van a tot z. Iedere dinsdag komen de studenten bij elkaar om met dit project aan de slag te gaan. Dit doen zij onder leiding van instructeur Wilco Aardema.


Van bediening tot muziek
De studenten ontwikkelden onder andere een speciale poster voor het evenement. Benaderden leerbedrijven of zij mee willen doen en stellen lijsten samen met 24 uur aan muziek. Op 12 en 13 december bedienen de studenten alle gasten en koken ze samen met hun leerbedrijven. “Een echte uitdaging is het logistieke proces,” aldus Wilco Aardema. “We hebben telkens een half uur ingeruimd om het hele restaurant leeg te krijgen op te ruimen en alles weer klaar te zetten.” Dat is ook de reden dat studente Naomi draaiboeken maakt voor mise en place en uitvoering. De studenten zijn samen met de leerbedrijven verantwoordelijk voor het geserveerde menu.

Goede doel
De opbrengst van de kookmarathon gaat naar het Ronald McDonalds Kinderfonds in Beetsterzwaag.
Dat komt door de persoonlijke ervaring van Wilco. “Mijn zoontje heeft anderhalve maand in het UMCG gelegen en toen hebben wij in het Ronald McDonald huis overnacht.”

Reserveren
Per shift is er plek voor 40 gasten. Een plek aan tafel kost afhankelijk aan het moment van de dag tussen de 35 en 50 euro. De sessies van 18.00 – 21.00 uur en 21.00 – 00.00 zitten bijna vol. Geïnteresseerden kunnen een tafel reserveren via: www.mgtickets.nl

24 uur koken voor het goede doel | Smelne FM