SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Afsluiting succesvolle editie Scoor een Boek in Smallingerland

Afsluiting succesvolle editie Scoor een Boek in Smallingerland

Het leesproject ‘Scoor een Boek’, dat tien weken geleden startte wordt deze week afgesloten met het Fluitsignaal. Van 13 tot en met 21 april worden op veel scholen in Friesland de schoolbanken ingeruild voor een middagje sporten op het voetbalveld of in de gymzaal. Tijdens deze feestelijke afsluiting wordt ook bekend gemaakt hoeveel boeken er dit jaar zijn gescoord.

Scoor een Boek is een leesproject waarbij de Friese bibliotheken, scholen én voetbalclub sc Heerenveen samenwerken. Hiermee willen we leesplezier bij kinderen aanwakkeren, dit doen we door lezen te verbinden aan sport. Oftewel: boeken scoren! Het project richt zich op groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Profvoetballer Erwin Mulder, die dit jaar verbonden is aan het project, heeft zelf kinderen en is groot voorstander van voorlezen op jonge leeftijd.  

Afsluiting succesvolle editie Scoor een Boek in Smallingerland | Smelne FM
Afsluiting succesvolle editie Scoor een Boek in Smallingerland | Smelne FM

Bibliotheek Drachten organiseert samen met Sportbedrijf Drachten tussen 12 en 16 april de Fluitsignalen op de scholen De Diamant, De Wiksel, De Kameleon, It Foarhûs, ’t Tweespan, De Voorde, De Bolder en It Heechhôf. Op de scholen wordt een parcours uitgezet en kunnen de kinderen nog een laatste keer scoren, maar dan op het veld! Van het omtrappen van afgeschreven boeken tot ludieke challenges, er is van alles bedacht. 

Het was alweer de tweede editie van Scoor een Boek in Friesland. Er deden maar liefst ruim 1900 leerlingen uit groep 5 en 6 mee.

Dit jaar is er ook ingezet op de thuiseditie. Deelnemende kinderen kregen voetbal stickers en een poster met opdrachten mee die ze thuis op konden hangen. Van voorlezen aan je huisdier tot samen met je ouders je favoriete personage in het boek bespreken. “Zo willen we het hele gezin motiveren om actief mee te doen, want thuis leg je een belangrijke basis voor lezen,” aldus Jillian Kloosterman van Fers.