SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Afvalinzameling gemeente in coronatijden

Afvalinzameling gemeente in coronatijden

De collega's van de buitendienst doen hun uiterste best om het afval in te zamelen volgens de standaard schema's, ook tijdens de coronacrisis. Zijn er toch wijzigingen? Dan publiceren we die op  www.mijnafvalwijzer.nl.

Kleding
Vanwege de coronacrisis leveren heel veel mensen hun oude kleding in. Dat leidt tot een berg textiel in de loodsen. De markten (binnen- en buitenland) waar ingezameld textiel kan worden afgezet, zijn dit moment bijna allemaal gesloten. De textielbranche denkt dat de vraag naar 2e hands kleding en textiel blijft. Mogelijk neemt deze zelfs toe. Bewaar je textiel daarom nog even thuis tot de markten weer open gaan.
 
Coronabeschermingsmiddelen
Veel corona beschermingsmiddelen zoals mondkapjes, handschoenen en overalls worden in PMD-zakken gestopt, maar dit mag niet. PMD staat voor plastic- en metalen verpakkingen en drankkartons. Een vracht met deze materialen wordt afgekeurd, dit kost ons als gemeente veel geld.

Grofvuil ophalen

Voor het ophalen van grofvuil kun je een afspraak met ons maken. Houd er wel rekening mee dat het druk is op dit moment. Dat geldt met name voor het ophalen van takken en hout. Ecostations open maar drukHet is erg druk bij onze ecostations. Houd daar rekening mee. Houd alstublieft de in- en uitritten bij bedrijven en de kruispunten vrij. Stel het weg- brengen van afval uit als dat mogelijk is. In verband met corona mogen er 5 bezoekers tegelijk het terrein op. Kom daarom zoveel mogelijk alleen langs.Blijf afval scheiden. 


We zijn allemaal veel vaker thuis. Dat kan invloed hebben op de hoeveelheid afval. Wanneer we allemaal ons best doen het afval goed te scheiden, volstaat de huidige inzamelfrequentie. Meer dan 85% van het grijs afval dat we ophalen bestaat uit afval dat niet in de grijze rolemmer hoort.Stop gft-afval in de groene rolemmer (legen we wekelijks). En plastic en metalen verpakkingen horen in de PMD-zakken (halen we elke 2 weken op). Mocht dat niet genoeg zijn, dan kun je de PMD-zakken ook kwijt bij de 15 ecoparkjes die in de gemeente staan.