SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Alternatieve dienstverlening Bibliotheek Drachten tijdens coronasluiting

Alternatieve dienstverlening Bibliotheek Drachten tijdens coronasluiting

Alternatieve dienstverlening Bibliotheek Drachten tijdens coronasluiting | Smelne FM
Alternatieve dienstverlening Bibliotheek Drachten tijdens coronasluiting | Smelne FM

Afhaalservice & bezorgservice

Sinds twee weken kunnen inwoners van Smallingerland gebruik maken van de afhaalservice van Bibliotheek Drachten. Op de website kunnen zij drie boeken aanvragen, deze halen zij op afspraak op bij de bibliotheek. Klanten komen daarbij niet met elkaar in contact of met de medewerkers van de bibliotheek. De afhaalservice ging van start op 23 maart en was vanaf dag 1 een groot succes. Inmiddels zijn er al meer dan 500 boekenpakketjes afgehaald.

Speciaal voor mensen die niet in staat zijn om naar de bibliotheek te komen bezorgt Bibliotheek Drachten sinds deze week ook boeken aan huis. Kijk voor alle informatie over de afhaal- en bezorgservice op www.bibliotheekdrachten.nl. 

Poëzielijn

Wie behoefte heeft aan wat afleiding en mooie woorden in deze moeilijke tijden kan zich aanmelden voor de Poëzielijn. Elke werkdag lezen leesconsulenten Marije en Miranda de mooiste gedichten voor via de telefoon. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek. 

Kinderen makkelijk lid

Het is belangrijk voor kinderen – vooral als ze net hebben leren lezen – dat ze blijven lezen, want anders verleren ze het. Via de afhaalservice van de bibliotheek kunnen kinderen boeken lenen op hun eigen niveau. Daarnaast zijn er e-books en luisterboeken voor kinderen in de online bibliotheek en kunnen ze gratis gebruik maken van allerlei handige programma’s. Daarvoor is het wel nodig dat ze lid zijn van de bibliotheek, dit is voor kinderen gratis.

Nu Bibliotheek Drachten dicht is in verband met het coronavirus kan een jeugdlidmaatschap tijdelijk aangevraagd worden via de mail. Al meer dan 50 kinderen zijn op deze manier lid geworden sinds het begin van de coronacrisis. 

100 e-books voor iedereen

De ThuisBieb is een app met 100 e-books voor kinderen en volwassenen. Deze e-books zijn gratis te lezen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Meer informatie over deze app vind je op de website van de bibliotheek. 

Begrijpelijke hulp tijdens de coronacrisis

Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, kan alle informatie over het coronavirus best veel en complex zijn. Ook is het gebruik van online diensten zoals videobellen voor lang niet iedereen vanzelfsprekend. Bibliotheek Drachten heeft alle handige informatie in begrijpelijke taal gebundeld op de pagina www.bibliotheekdrachten.nl/digitaalhuis.

Mensen die moeite hebben met  hun (online)vaardigheden kunnen ondersteuning krijgen van vrijwilligers van de bibliotheek via 0512 512 680.