SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Blues & Brews: een dag vol bluesmuziek en speciaalbier!

Blues & Brews: een dag vol bluesmuziek en speciaalbier!

Zaterdag 30 november kunnen bluesliefhebbers en bierfijnproevers hun hart ophalen tijdens het Blues & Brews Festival in Poppodium Iduna te Drachten. Tijdens dit festival kun je genieten van de muziek van fijne blues en roots bands. En dat allemaal onder het genot van een speciaalbiertje; diverse bierbrouwerijen uit alle windstreken van Nederland presenteren diverse soorten zelfbereid gerstenat.


Muziek van Ian Siegal, Black Bottle Riot en meer!

De Britse en veelvoudig Blues Awardwinnaar Ian Siegal heeft voor de echte blues- en americanaliefhebber heeft Ian Siegal geen introductie nodig. Siegal laat zijn gitaar janken en speelde samen met grootheden als Rolling Stone Bill Wyman en Jimmy Vaughn. Als hij in de jaren ’60 gespeeld zou hebben, dan zou hij zich moeiteloos hebben kunnen meten met John Mayall, Jimmy Page en Eric Clapton. Tijdens dit festival speelt hij unplugged nummers van zijn nieuwste album ‘All the Rage’. Een must voor elke liefhebber van bluesrock, Americana en classic rock.

Black Bottle Riot werd door De Gitarist Magazine al eens ‘Waarschijnlijk de beste Southern rock band in Europa’, genoemd. Deze gitaarband in hart en nieren en zorgt met hun blues, rock and roll en natuurlijk een dosis country voor een overdonderde live show.

Met daarnaast nog de dampende rock & roll van Raw Medicine bestaande uit bandleden van Herman Brood, Vitesse, Paris Dandies en Wild Romance , de energieke oldskool ragtime van The Ragtime Rumours en gitaartalent Tim Birkenholz op het programma wordt de blues-/ rootsliefhebber op zijn wenken bediend.

Blues & Brews: een dag vol bluesmuziek en speciaalbier! | Smelne FM

Foto: Black Bottle Riot


Diverse bierbrouwerijen zijn aanwezig

Naast mede-organisator bierbrouwerij Noarder Dragten zijn verschillende bierbrouwerijen uit het hele land aanwezig om het publiek tussen 16.00 uur en 24.00 uur van hun allerlekkerste bieren te laten proeven en persoonlijk kennis te maken met de brouwers. Nieuw dit jaar is ook de aanwezigheid van cider.

Bij goed bier hoort natuurlijk goed eten. Ook daar zorgen we voor met een aanbod van fijne bites, burgers en dogs!


Locatie: Poppodium Iduna te Drachten

Datum: zaterdag 30 november 2019

Tijd: 16.00 - 00:00 uur

Ticketprijs: € 11,00 vvk/ € 13,00 deur