SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Boeiende derby levert Drachten geen punten op

Boeiende derby levert Drachten geen punten op

DRACHTEN – Hoe mooi kon de competitie voor Drachten niet beginnen met een derby tegen Oerterp. In een boeiende gevecht knokte Drachten zicht terug van 0-2, maar verloor toch met 3-4. Oerterp won, over de gehele wedstrijd gezien terecht.

Zeker in de 1e helft na de 0-1 was Drachten het even kwijt. Tot dan had Oerterp ook een overwicht en zag het zelfs een doelpunt om enigszins dubieuze redenen afgekeurd worden. Al in de 2e minuut kreeg Oerterp een kans doch mistte. 5 minuten later kwam Anton Vredevoort net te laat op een diepe bal. Het was even in een fase dat Drachten zich voorin goed liet zien. Maar daarna nam Oerterp toch meer het initiatief en was het gevaarlijker. Uit een corner werd nipt voorlangs gekopt. Aan de andere kant kreeg Drachten de opgelegde kans om in de 19e minuut de score te openen. Dennis Hardenbol werd de diepte ingestuurd, maar in plaats van zelf te schieten besloot hij af te leggen op de meegekomen Daan Hoek. Die werd echter op het juiste moment goed verdedigd. En daarmee was de kans weg. Vervolgens bouwde Oerterp weer een overwicht op. In de 26e minuut viel het afgekeurde doelpunt. Uit een corner viel de bal over de niet sterk ogende Robert Evenhuis binnen. Hij werd echter geholpen door de scheidsrechter. Onduidelijk is wat hij gezien had, doch stond dichtbij de situatie. Drachten kwam dus met de schrik vrij. Maar de druk van Oerterp bleef. In de 32e minuut leidde dit tot een penalty, na hands. Folkert Hoekstra benutte dit buitenkansje bekwaam. In de 39e minuut viel de 0-2. Een verre ingooi werd doorgekopt door Folkert Hoekstra die tot zijn verrassing de bal in de verre hoek zag binnenvallen. Oerterp verzuimde daarna om verder afstand te nemen. Een prima schot van Joran Pultrum was een prooi voor Evenhuis. Die even later nog een inzet naast zag gaan. Drachten kreeg voor rust ook nog een grote kans. Wederom was het Dennis Hardenbol die ervandoor kon gaan, maar nu de paal in de weg zag staan.

Boeiende derby levert Drachten geen punten op | Smelne FM
Boeiende derby levert Drachten geen punten op | Smelne FM
Boeiende derby levert Drachten geen punten op | Smelne FM
Boeiende derby levert Drachten geen punten op | Smelne FM

Na rust stroopte Drachten de mouwen wat meer op. Daan Hoek was vervangen door Alex Radenkovic. Toch was het eerste gevaar van Oerterp. De vrije trap werd gepakt door Evenhuis. Ook Dennis Hardenbol zag een vrije trap een prooi voor de keeper (51e). Maar een minuut later viel wel de aansluitingstreffer. Anton Vredevoort werd gelanceerd en zag zijn inzet gepareerd worden door doelman Geale Couperus. Maar Dennis Hardenbol was attent en schoot de rebound beheerst binnen. Oerterp besefte dan het toch iets meer moest doen. De gevaarlijkste man aan de kant van Oerterp, Folkert Hoekstra, liet zich tweemaal gelden voor het doel maar kwam niet tot scoren. Dat deed Drachten in de 59e minuut wel. Een goede voorzet van Radenkovic werd binnengelopen door Nezhar Hassan. Drachten kreeg 2 minuten later de kans op de voorsprong. Een voorzet van Vredevoort kon net niet door Radenkovic worden binnengetikt, via de keeper werd het corner. En even later prikte hij naast op aangeven van Hardenbol. Tussendoor was Pultrum nog even gevaarlijk met een schot voorlangs. Vervolgens werd er aan beide kanten gewisseld en volgde een drinkpauze. Daarna was Drachten even niet bij de les en gaf binnen een minuut de wedstrijd weer volledig uit handen. Eerst kon Lars Boonstra uit de draai binnenschieten en nog geen minuut later werd het 2-4 door invaller Jorrit Hylkema, die nog maar 5 minuten in het veld stond. Toch gaf Drachten niet op. Maar het meer geroutineerde en ook fysiek sterk Oerterp gaf de winst niet meer uit handen. Beide teams kregen vervolgens nog kansen maar pas in blessuretijd mocht Anton Vredevoort nog de 3-4 aantekenen. In de 92e minuut nog een kansje doch de kopbal van Tim Kuperus was voor de keeper.

En dus verloor Drachten haar eerste optreden in de 2e klasse. Het was een nederlaag met perspectief. Volgende week speelt Drachten uit tegen Beilen.