SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Buitenfilms met De Lawei en Museum Dr8888

Buitenfilms met De Lawei en Museum Dr8888

Voor het echte zomergevoel hoef je niet ver te reizen. Naast de reguliere programmering in de Rutger Hauerzaal van De Lawei presenteren De Lawei en Museum Dr8888 deze zomer namelijk ook buitenfilms. Zodat het zomerse weer perfect kan worden gecombineerd met een bijzondere film. Met de buitenfilms Loving Vincent (2 sep), Parasite (3 sep) en Bohemian Rhapsody (4 sep) staan er mooie films op het programma. Museum Dr8888, stelt hun prachtige tuin ter beschikking voor het vertonen van deze films. Het filmbezoek kan compleet worden gemaakt met een heerlijk dinerarrangement, bekijk het menu op de website. Kaarten zijn te reserveren via www.lawei.nl/film

Buitenfilms met De Lawei en Museum Dr8888 | Smelne FM

Loving Vincent

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

Parasite

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Buitenfilms met De Lawei en Museum Dr8888 | Smelne FM
Buitenfilms met De Lawei en Museum Dr8888 | Smelne FM

Bohemian Rhapsody

Een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl. Daarnaast zien we hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, waarbij Mercury de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt.