SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  College plant boompjes in speeltuin in Bakkeveen

College plant boompjes in speeltuin in Bakkeveen

Aanstaande vrijdag 28 mei helpen burgemeester Ellen van Selm, wethouder Anko Postma en gemeentesecretaris Marjan van der Weij namens het college met het aanplanten van boompjes in speeltuin ’t Kampke in Bakkeveen. Een NLdoet-actie bedacht door de gebruikers van de speeltuin zelf en samen met het speeltuinbestuur georganiseerd. De boompjes die aangeplant worden zorgen voor schaduw rond de picknickbanken in het midden van speeltuin.

Speeltuin ’t Kampke is de afgelopen tijd flink opgeknapt. De speeltuin is opnieuw ingericht, er zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst en in het midden is een plek gecreëerd waar men lekker kan zitten. Jonge en oudere buurtbewoners samen bedachten dat het fijn zou zijn als er bomen rond deze zitplek geplaatst worden zodat het er ook in de zomer prettig zit.

 Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei organiseert het Oranje Fonds voor de 17e keer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk met deze actie in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook Opsterland doet mee.

Jaarlijks kiest het college van B&W een van de NLdoet acties uit die in Opsterland georganiseerd worden. Dat zijn er dit jaar 31 waar vrijwilligers op vrijdag 28 mei of zaterdag 29 mei de handen uit de mouwen kunnen steken. Vanwege corona kiest het college voor een afvaardiging die dit jaar meedoet.

College plant boompjes in speeltuin in Bakkeveen | Smelne FM