SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Competitieprogramma voetbal bekend

Competitieprogramma voetbal bekend

Afgelopen dinsdag heeft de KNVB de competitieprogramma’s vrij gegeven. Op 31 augustus a.s. beginnen eerst de wedstrijden om de districtsbeker, waarna op 21 september de competitie start.

Drachtster Boys start de competitie tegen twee promovendi, als eerste op 21 september thuis tegen Blauw Wit ’34, om een week later in Oostwold tegen Pelikaan S aan te treden.

Voor ONT begint de competitie lastig met een thuiswedstrijd tegen sc Twijzel . Een week later volgt de uitwedstrijd tegen Minnertsga. In dezelfde klasse start Rottevalle met de thuiswedstrijd tegen datzelfde Minnertsga. Een week later gaat men op bezoek bij Veenhuizen. De derby’s “De slach om de Leijen” vinden plaats op 23 november 2019 (in Opeinde) en de laatste speelronde, 23 mei 2020 (In Rottevalle)

Voor sc Boornbergum ’80 (za) start de competitie ook thuis en wel tegen Bakhuizen, een week later kan men op de fiets naar Beetsterzwaag (De Sweach). TFS begint met een uitwedstrijd en wel in en tegen Suawoude. Een week later komt ASC op bezoek in Drachtstercompagnie.

Het gepromoveerde Drachten begint het nieuwe avontuur in de 2e klasse met een fraaie derby. Op zondag 22 september a.s. komt namelijk Oerterp op bezoek. Een week later volgt de uitwedstrijd tegen Beilen.

In 4B komen we ONB en sc Boornbergum ’80 tegen. Beide teams beginnen met een uitwedstrijd. Boornbergum gaat naar sc Joure en ONB gaat naar Bakkeveen. Een week later ontvangt ONB Joure en Boornbergum is dan gastheer voor Langweer. De eerste onderlinge confrontatie gaat plaatsvinden op zondag 27 oktober als SC Boornbergum ’80 op bezoek gaat bij ONB. De return is vervolgens op zondag 8 maart 2020.

Houtigehage tenslotte heeft eerst nog een vrij weekend en komt dus pas in actie op zondag 29 september. Dan ontvangt het De Sweach.

Zie ook smelnesport.nl