Account
Logo
Zoeken
9.1 °C
Covid-druk op de ziekenhuiszorg neemt iets af

Covid-druk op de ziekenhuiszorg neemt iets af

do 13 januari 2022, 14.26 uur

DRACHTEN - De druk op de ziekenhuiszorg als gevolg van het coronavirus is iets afgenomen. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. "Dit is vooral te zien in de beschikbare klinische bedden. Dit geeft ruimte om de reguliere zorg weer geleidelijk op te schalen. Het opschalen gebeurt in nauw overleg tussen alle ziekenhuizen in Noord-Nederland; er wordt zorgvuldig gekeken waar en welke zorg kan worden opgeschaald."

De Omikron-variant van het coronavirus wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Daarbij worden voorbereidingen getroffen voor een eventuele piek in de belasting van de gehele zorgketen als gevolg van deze variant.

Cijfers

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen nu in totaal 1432 Covid-patiënten. Op de intensive cares liggen in totaal 375 Covid-patiënten, waarvan op dit moment 31 in Noord-Nederland. Op de verpleegafdelingen liggen 1057 Covid-patiënten, waarvan 61 in Noord-Nederland.

Minder virus in Friesland

Ondanks dat de druk iets afneemt, is het aantal besmettingen na een aanvankelijke daling weer sterk aan het stijgen in Nederland. Dit komt door de opkomst van de zeer besmettelijke Omikronvariant. Landelijk ligt de besmettingsgraad op 1150 per 100.000 inwoners, in Friesland ligt dit aantal op 850, in Drenthe op 880 en Groningen is koploper met 1.030 per 100.00 inwoners.

Het aantal besmettingen heeft nog niet geleid tot een stijging van het aantal opnames in de ziekenhuizen, mede doordat het nu vooral jongeren (20-29-jarigen) zijn die positief testen. Zij hebben vaak alleen milde klachten of kunnen thuis uitzieken.

 

Poll: Lockdown: als je één optie mag kiezen, wat moet open?

Alle scholen  
15.2%
Alle sport  
8.7%
Alle kappers  
6.5%
Alle winkels  
34.8%
Alle horeca  
19.6%
Niets, avondklok invoeren  
8.7%
Geen mening  
6.5%
46 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum





regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid