SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  De Leesdetectives promootten boeken op praktijkonderwijs Singelland/De Venen

De Leesdetectives promootten boeken op praktijkonderwijs Singelland/De Venen

Op maandag 6 september kwamen De Leesdetectives alle tweedejaars leerlingen van praktijkonderwijs Singelland/De Venen verrassen met allerlei soorten boeken. De Leesdetectives is een samenwerking met Bibliotheek Drachten. Ze maken boekpromoties en filmpjes om kinderen enthousiast te maken voor het lezen van boeken.

Start van de Bibliotheek op school

Naar verwachting gaat de Bibliotheek op school (dBos) tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie op locatie Singelland/De Venen van start. Alle leerlingen van de tweede klassen konden daardoor nu al op een actieve manier kennis maken met allerlei verschillende boeken. De leerlingen mochten allemaal een boek kiezen en dit boek promoten in de klas. Voor iedereen was er wel een passend boek.

Diversiteit aan boeken

Waar de leerlingen eerst sceptisch waren over het lezen van boeken, bleken ze uiteindelijk zeer verrast door de diversiteit aan boeken voor in de klas. Samen lazen de leerlingen een klein stukje en praatten ze met elkaar over het boek. Enkele vragen die de leerlingen elkaar stelden, waren: ‘Wat vind jij nu zo leuk aan het boek?’ en: ‘Spreekt het onderwerp aan?’ De boeken en het lezen bevielen zo goed, dat sommige leerlingen hun boek wel mee wilden nemen naar huis.