SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  De levende jukebox

De levende jukebox

De Lawei is samen met ZuidOostzorg het project ‘De levende jukebox’ gestart. Met dit project worden er kleine optredens georganiseerd voor bewoners van instellingen van ZuidOostZorg.

Een hart onder de riem

Het idee van ‘De levende jukebox’ is in het leven geroepen in de tijd van corona, waarbij veel bewoners alleen thuis zaten en geen bezoek mochten ontvangen. Niet alleen bewoners zaten thuis, maar ook veel artiesten zagen hun dagelijkse bezigheden verdwijnen. De Lawei en ZuidOostzorg wilden deze werelden graag combineren om de bewoners een hart onder de riem steken, en artiesten weer een plek geven om op te treden. Niet alleen De Lawei en ZuidOostzorg waren hier enthousiast over, maar ook Stichting RCOAK die een subsidie hiervoor heeft toegekend. Stichting RCOAK ondersteunt projecten die betekenis geven aan het leven van ouderen in Nederland. 

Van muziek tot circus het kan ook in een huiskamer 

De bewoners kunnen kiezen uit een optreden van The Full Minties en Marco Bonisimo. De levende jukebox is afgelopen september van start gegaan met het muzikale en theatrale duo Harry Voornhout en Miranda Bolhuis, beter bekend als The Full Minties. In oktober zal jongleur, theatermaker en entertrainer Marco Bonisimo circus gaan vertonen in de verschillende huiskamers in zuidoost Friesland. 
De levende jukebox | Smelne FM
De levende jukebox | Smelne FM