SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Decemberpakketten-actie van start

Decemberpakketten-actie van start

Het is alweer bijna december en dat betekent voor de meeste mensen: sinterklaas, kerst, oud en nieuw en vooral cadeaus. Voor een aantal mensen is dit echter niet vanzelfsprekend. Voor gezinnen die rond de armoedegrens leven is het uitgeven van geld aan versiering, snoepgoed en cadeaus niet aan de orde.
Daarom organiseert Present Smallingerland ook dit jaar weer het welbekende Decemberpakket. Door een Decemberpakket wordt de feestelijkste maand van het jaar net een stukje gezelliger!

Wat houdt het Decemberpakket in?
Hoewel het Decemberpakket normaalgesproken ging om een pakket met non-food artikelen, doet Present het dit jaar een beetje anders. Omdat de decembermaand tenslotte draait om feest, is het Decemberpakket dit jaar een pakket met alleen maar persoonlijke cadeaus. Denk aan een speelgoedauto of een springtouw voor de kleintjes in het gezin en aan een boek of een plant voor volwassenen. Zo krijgt iedereen in de gemeente, ook mensen die leven rond de armoedegrens, een feestelijke maand.

De actie wordt zoals gebruikelijk in samenwerking met hulpverleners gedaan. Onder hulpverleners worden verstaan (semi) professionele medewerkers die de situatie van de hulpvrager(s) goed kunnen beoordelen. Dit betekent dat mensen zich niet zelf kunnen aanmelden.

De pakketten worden samengesteld door vrijwilligers (gezinnen, collega’s, kerkelijke groepen) en heeft een waarde van €10 per gezinslid. We willen op deze manier bewustwording creëren en concrete hulp bieden aan mensen die het nodig hebben. Het samenstellen van de pakketten gebeurt aan de hand van de informatie die wordt opgegeven door de hulpverlener. Dit zorgt ervoor dat de ontvanger een passend cadeau krijgt.