SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Doe mee met de Duurzame Week van Smallingerland

Doe mee met de Duurzame Week van Smallingerland

Ook dit jaar organiseert de gemeente Smallingerland samen met lokale partners de Duurzame Week van Smallingerland. De duurzame week zal plaatsvinden van zaterdag 30 oktober tot en met vrijdag 5 november. 

Iedereen doet mee 

In deze week zijn er activiteiten en workshops om iedereen in Smallingerland te helpen met verduurzamen. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er bijvoorbeeld de hele week creatieve workshops met de ondernemers van de Sluisfabriek, kun je je bandenspanning laten nakijken op het Kiryat Onoplein en een workshop koken volgen met een seizoensgebonden en vegetarisch menu! 

Doe mee met de Duurzame Week van Smallingerland | Smelne FM

Een greep uit de activiteiten van de Duurzame Week:

  • Zaterdag 30 oktober: Op zaterdag organiseren Renske en Jildou hun SMUK tweedehandskleding huiskamer in de grote hal van de Sluisfabriek. Kom hier inspiratie opdoen! Je krijg tips over hoe je je met tweedehands kleding hip en trendy kunt kleden. Heb je een leuk item gevonden bij SMUK, maar wil je er graag iets aan veranderen? Dan kun je je kledingstukken naar het Repair Atelier brengen. 
  • Dinsdag 2 november: Wees welkom op het eerste Energiecafé van onze EnergieCoaches! Op dinsdagavond heten de Coaches jou van harte welkom bij Bibliotheek Drachten. Hier is een markt met allerlei informatie over kleine energiebesparende maatregelen en geven onze Coaches Flip en Albert meerdere minicolleges over energiebesparing in huis. Geen zin in een minicollege? Speel dan het CO2-besparingspel samen met Koen. 
  • Woensdag 3 november: Op woensdagmiddag organiseren we samen met Sportbedrijf Drachten Djoeke's missie. De missie is voor kinderen die op de basisschool zitten, maar je mag natuurlijk altijd je ouders meenemen. Je leert tijdens de speurtocht meer over energie besparen en duurzaamheid. Voltooi de missie en maak kans op een WakaWaka-powerbank!
  • Woensdag 3 november: Op woensdag vindt ook de officiële opening van restaurant KIEM plaats. Restaurant KIEM is het restaurant en leerbedrijf van ROC Friese Poort Drachten. Dit is dé groeiplek van een nieuwe generatie horecatalent. Speciaal voor de Duurzame week van Smallingerland heeft KIEM voor de opening een seizoensgebonden menu samengesteld. Reserveer snel een tafeltje! 
  • Donderdag 4 november: Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Een lagere energierekening, meer wooncomfort en je draagt bij aan een beter milieu. Ook kan het een duurzame manier zijn om je geld te investeren. Daarbij komt dat er meer momenten zijn om te verduurzamen dan je denkt. Als je een huis koopt, bouwt of verbouwt. Maar ook als je je hypotheek aanpast. De gemeente Smallingerland organiseert een tafelgesprek met o.a. Frieswijk Makelaars en de Energie Inspectie over verduurzamen. Gespreksleider is Hans Stroosma van BTER financieel Leeuwarden. 
  • Vrijdag 5 november: Op de vrijdagavond gaan we koken! Samen met ROC Friese Poort en Boer & Chef organiseert de gemeente Smallingerland een workshop koken met een seizoensgebonden en vegetarisch menu.

Meer informatie 

Wil je meer weten over de Duurzame Week van Smallingerland? Kijk dan voor het uitgebreide programma op www.duurzaamsmallingerland.nl en meld je snel aan voor de activiteiten! 

Regeling Reductie Energieverbruik 

De Duurzame Week is onderdeel van de Regeling Reductie Energieverbruik (RREW). De komende maanden heeft de gemeente Smallingerland ook andere acties lopen die huiseigenaren ondersteunen op het gebied van energiebesparing.