SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Doe mee met de Duurzame Week van Smallingerland!

Doe mee met de Duurzame Week van Smallingerland!

img

Drachten 27-10-2020 De gemeente Smallingerland organiseert samen met enkele lokale partners de Duurzame Week van Smallingerland. Deze duurzame week zal plaatsvinden van 31 oktober tot en met 6 november. Tijdens deze week zijn er gratis activiteiten en webinars om iedereen in Smallingerland te helpen met verduurzamen.

Iedereen doet mee 

Tijdens de Duurzame Week van Smallingerland vinden er verschillende webinars en activiteiten plaats. Er zijn activiteiten voor jong en oud. 

  • 31/10 en 01/11: Tijdens het weekend kun je deelnemen aan Djoeke's missie. De missie is voor kinderen die op de basisschool zitten. Je mag natuurlijk altijd je ouders meenemen. Je leert tijdens de speurtocht meer over energie besparen en duurzaamheid. Voltooi de missie en maak kans op een WakaWaka-powerbank!
  • 03/11: Pak je huis in! De gemeente Smallingerland organiseert in samenwerking met Bibliotheek Drachten een hybride avond over isolatie. Raoul van Duurzaam Bouwloket en Bert van EnergieCoach Smallingerland geven antwoord op al jouw vragen.
  • 04/11: Op woensdag organiseert de gemeente Smallingerland samen met Duurzaam Bouwloket een online avond over de isolatieactie. Dit collectief van vakkundige regionale isolatiebedrijven biedt inwoners met koopwoningen de mogelijkheid om een scherp geprijsde, vrijblijvende offerte aan te vragen voor het vervangen van beglazing, en voor spouw-, vloer- en bodemisolatie. Meer weten over de actie? Schrijf je dan in op www.duurzaambouwloket.nl/smallingerlandisoleert!
  • 05/11: Groen geld. Hoe bekostig je het verduurzamen van je woning? En wat doet verduurzamen met de waarde van je woning? In samenwerking met Rabobank Drachten Noordoost Friesland organiseert de gemeente Smallingerland op donderdag een online avond over de financiële kant van verduurzamen. Samen met Albrecht Makelaars/Taxateurs, Huis & Hypotheek Drachten en Energie Inspectie gaat de Rabobank om tafel om deze zaken te bespreken.
  • 06/11: Op de vrijdagavond gaan we koken. In Nederland gooien we bijna 10 procent van ons eten ongebruikt in de afvalbak. Dat komt neer op bijna 34 kilo per persoon per jaar. Samen met ROC Friese Poort organiseert de gemeente Smallingerland daarom een webinar over circulair koken. Op vrijdagavond koken we een stamppotje van onder andere lokale en 'ongewenste' producten.  
Meer informatie 

Wil je meer weten over de Duurzame Week van Smallingerland? Kijk dan op www.duurzaamsmallingerland.nl en meld je snel aan voor de activiteiten! 

Regeling Reductie Energieverbruik 

De Duurzame Week is onderdeel van de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). De komende maanden heeft de gemeente Smallingerland ook andere acties lopen die huiseigenaren ondersteunen op het gebied van energiebesparing.