SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Donderdag 26 september draait ziekenhuis Nij Smellinghe zondagsdienst

Donderdag 26 september draait ziekenhuis Nij Smellinghe zondagsdienst

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de ziekenhuizen hebben nog geen resultaat opgeleverd. De vakbonden hebben daarom bekendgemaakt dat aanstaande donderdag 26 september tussen 00.00 tot en met 23.59 uur meerdere afdelingen in Nij Smellinghe een zondagsdienst gaan draaien. Het ziekenhuis belt vanaf maandag 23 september alle patiënten van wie de afspraak moet worden verplaatst in verband met de cao-actie voor 26 september.

Op donderdag 26 september gaan de operatiekamers (OK), polikliniek Preoperatieve screening en Radiologie een zondagsdienst draaien. Op de OK worden wél acute patiënten, oncologische patiënten en kinderen behandeld. Bij de afdeling Radiologie worden wél acute patiënten gezien. De poliklinieken en andere afdelingen in ons ziekenhuis zijn gewoon open. Helaas moeten er door deze zondagsdienst afspraken en operaties worden verplaatst.

Zondagsdienst betekent dat betrokken werknemers, wat betreft de patiëntenzorg, werken alsof het zondag is. Tijdens een zondagsdienst worden alleen spoedgevallen behandeld. De veiligheid van patiënten en medewerkers blijft gewaarborgd.