SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Drachten overklast door Drachtster Boys

Drachten overklast door Drachtster Boys

DRACHTEN – Vooraf een mooi affiche waar beide clubs al lang naar uitkeken. En het werd zeker interessant omdat  Drachten de koploper was in de poule.

Maar al voor de wedstrijd begon was vv Drachten zeker van de volgende bekerronde. Immers op eigen veld ging fc Burgum verrassend onderuit tegen De Griffioen. Daardoor bleven die ploegen op 3 punten steken. Drachten had al 6 punten en dus zeker. Drachtster Boys kon zich zelfs een kleine nederlaag veroorloven. Maar zover zou het bij lange na niet komen.

Wat voor een aantal spelers nog speciaal was dat Nezhar Hassan van Drachten tegen zijn broer Said Hassan mocht spelen. Het was ook de terugkeer van Kasper Dekens (vorig jaar overgestapt) op sportpark De Peppel en ook Rob Schokker was zijn voetbalcarriere begonnen bij Drachten, al startte hij niet in de basis. Bij Drachten speelde Djinn Keegstra, dit seizoen overgekomen van de Boys, tegen zijn oude club.

Drachten kwam vanmiddag eigenlijk nauwelijks in het hoofdstuk voor. De enige echt grote serieuze kans die men kreeg werd ook direct fraai benut door Dennis Hardenbol. Dat was in de 21e minuut. Met een fraaie lob, na eveneens een mooie pass van achteruit, werd keeper Emile Peters verschalkt. Het leverde op dat moment de 1-1 op. Want net als vorige week tegen Burgum, liep Drachten nu ook weer tegen een snelle achterstand op. Aan de basis hiervan lag een foute terugspeelbal van Anton Vredevoort naar zijn middenvelder. Sicco Bouwer onderschepte en op snelheid klopte hij zijn opponent en schoot in de verre hoek raak, Robert Evenhuis kansloos latend. Drachtster Boys behield daarna het overwicht. Het speelde in een hoog tempo, wat Drachten nauwelijks kon bijbenen. In de 36e minuut kwam Drachtster Boys op 1-2. Uit een corner kopte Robin Zuidema raak. Kort daarna had Said Hassan de wedstrijd kunnen beslissen. Na een fraaie actie mikte hij op de paal. Op slag van rust zag Sicco Bouwer nog een lob van de lijn weggehaald worden.

Drachten overklast door Drachtster Boys | Smelne FM
Drachten overklast door Drachtster Boys | Smelne FM

Binnen het kwartier na rust besliste Drachtster Boys de wedstrijd. In de 54e minuut viel een corner pardoes voor de voeten van Dennis Hoekstra die vervolgens raak schoot. 3 minuten later schoot Ard Veenhof de 1-4 binnen. Het werd geen wedstrijd meer. Drachten kon slechts nog eenmaal een vuist maken toen invaller Jesse Goeree een goede kans kreeg. Hij wist Peters nog wel te passeren maar zag een verdediger alsnog redding brengen. Dat was in de 77e minuut, maar toen had Drachtster Boys al een 1-6 voorsprong genomen. De 1-5 was een fraaie vrije trap van Ard Veenhof die laag in de korte hoek viel. In de 76e minuut had Rob Schokker vanaf 11 meter de 1-6 aangetekend (makkelijk gegeven penalty). Uit een corner kopte Schokker in de 83e minuut de 1-7 tegen de touwen. Het slotakkoord was voor Robin Zuidema die vanaf links in de korte hoek binnenschoot en daarmee de eindstand bepaalde op 1-8. 11 seconden voor het eind floot de scheidsrechter al af.

Drachten en Drachtster Boys dus beiden door in de beker. Drachten is weer even met twee benen geland en mag zich gaan opmaken voor een nieuw avontuur in de 2e klasse en dat direct met een mooie burenruzie met Oerterp op sportpark de Peppel. Drachtster Boys begint eveneens thuis en wel tegen Blauw Wit ’34 op zaterdag.