SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Drachten verrast favoriet Burgum

Drachten verrast favoriet Burgum

Drachten verraste vanmiddag favoriet fc Burgum in blessuretijd door met 2-1 te winnen. Daan ram werd de gevierde man bij de Drachtsters. Fc Burgum word tot een van de favorieten gerekend in de zaterdag 2e klasse.

Dat liet men in de eerste helft vanmiddag tegen vv Drachten ook zien. Maar Burgum zakte in de tweede helft ver weg en kreeg de rekening gepresenteerd. In de beginfase leek Drachten even compleet te worden overlopen. Want in de 2e en 4e minuut leek Burgum al toe te slaan. Was in de 2e minuut nog geen goal te noteren. In de 4e minuut wel door oud-Drachtster Yorn Sikkenk. Echter beide keren werd er teruggefloten voor buitenspel. Het was echter uitstel van executie. Burgum hield het tempo hoog en Drachten had de nodige moeite om bij te benen. In de 7e minuut viel dan uiteindelijk wel een geldig doelpunt. Justus Boomsma mocht vrijstaand hard uithalen. Robert Evenhuis was kansloos: 0-1. Burgum hield daarna het overwicht echter het tempo zakte iets, waardoor Drachten het beter kon bijbenen. Drachten laat zich echter ook niet ongemoeid. Het krijgt kleine mogelijkheden doch die worden niet goed uitgespeeld. Burgum krijgt nog een levensgrote kans. Echter de inzet van Remco Bouius wordt uitstekend gepakt door Evenhuis. De gevaarlijkste man bij Burgum, doelpuntenmaker Boomsma krijgt nog een tweetal goede mogelijkheden, maar paal en naast voorkomen een doelpunt voor Burgum. In de slotminuut krijgt Drachten nog een mogelijkheid, doch het diepte pasje van Anton Vredevoort naar de doorgelopen Dennis Hardenbol is niet te hard en te scherp. En dus is de ruststand slechts 0-1.

Drachten verrast favoriet Burgum | Smelne FM
Drachten verrast favoriet Burgum | Smelne FM


Na rust is het goede spel van Burgum weg. Het is slordig en weet het tempo niet op te schroeven. Drachten merkt dan dat er mogelijk toch wel meer te halen valt dan een kleine nederlaag. De promovendus naar de zondag 2e klasser krijgt ook het eerste kansje na rust. De inzet van Dennis Hardenbol gaat echter naast. Overigens heeft de nieuwe trainer, Sido Postma, bij rust Djinn Keegstra (overgekomen van Drachtster Boys) en Lykele Westerhof ingebracht voor Jesse Goerree en Jelte Mulder. En Keegstra kreeg in de 59e minuut een grote kans. Daan Ram bracht de bal in de zestien waar Hardenbol de bal niet goed onder controle kreeg, maar daarbij wel zag dat de naast hem staande Djinn Keegstra wel de bal kon inzetten. Op miraculeuze wijze werd de bal alsnog uit de bovenhoek weggekopt door de Burgumer defensie. Boomsma, namens Burgum zag een schot via een Drachtster been afketsen en uit een corner werd de bal op de lat boven Evenhuis gekopt. En waar Burgum verzuimde om de kansen te benutten kwam Drachten in de 81e minuut langszij. Op een voorzet van Daan Ram tastte keeper Patrick vd Velde mis, waarna invaller Jeroen Dijkstra raak schoot: 1-1. Burgum begon haast te krijgen, kreeg ook nog enkele kansen zoals in de 86e minuut maar op miraculeuze wijze wilde de bal maar niet binnenvallen en ontsnapte Drachten. Dat sloeg in de 92e toe. Een uitval, waarbij Daan Ram werd bediend. Hji zag de keeper uitkomen en tussen twee verdedigers wist hij alsnog de bal tegen de voet te krijgen en met een mooie lobje, al zat vd Velde er nog met het handje aan, verdwenen de bal in de touwen: 2-1. Drachten gaf dit niet meer weg en verraste daarmee favoriet fc Burgum.

Met twee overwinningen in de poule is het nu de koploper. Komende zaterdag komt Drachtster Boys naar sportpark De Peppel, dat vanmiddag met 5-3 won van De Griffoen. Aanvang wedstrijd is wederom 17.00 u