SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Drachtster Boys capituleert in verlenging

Drachtster Boys capituleert in verlenging

DRACHTEN – Pas in de 100e minuut wist 3e divisionist Dongen Drachtster Boys op de knieen te krijgen. Dat het uiteindelijk nog een geflatteerde 0-4 eindstand werd was louter voor de statistieken.

Drachtster Boys hield het dus lang vol tegen het 2 klassen hoger spelende Brabantse ploeg. De eerste helft liet Drachtster Boys zich zeker zien en kwam ook tot de meeste schotpogingen. Al was Dongen ook tweemaal dichtbij succes. De eerste keer was al na c 3 minuten toen Robin de Man voor Emile Peters opdook, doch die redde bekwaam. De tweede keer was Nassim Asrih dichtbij succes, maar andermaal was het Peters die redde. Drachtster Boys verschool zich dus niet. Veel aanvallen gingen over links waar Robin Zuidema behoorlijk actief was. Tot tweemaal toe had hij een uitstekend schot vanuit het centrum van de aanval doch beide inzetten gingen net naast de kruising. Ook Said Hassan schoot uit een moeilijke hoek, na een corner, rakelings over de lat. Een inzet van Rob Schokker betekende een simpele opraapbal voor keeper Wessel Sprangers. Aan het spel van Dongen was niet te zien dat men 2 klassen hoger speelde. Drachtster Boys kon het tempo goed bijhouden. De ploeg uit Dongen is al langer in training en heeft al een aantal oefenwedstrijden achter de rug. Echter vanmiddag in het veld was het verschil niet echt te zien.

Drachtster Boys capituleert in verlenging | Smelne FM
Drachtster Boys capituleert in verlenging | Smelne FM


Dat was na rust wel anders. Drachtster Boys moest achteruit en de kansjes kwamen voor Dongen. Echter Emile Peters stond prima te keepen. Daarnaast was het wel duidelijk dat het bij Dongen nog niet echt lekker liep. Misschien wilde men wat te graag. Asrih zag een inzet gered worden door Peters en even later een inzet naast gaan. Ook een schot van Oguzhan Kazanci was een prooi voor Peters. Ook een vrije trap werd door Peters uit de hoek getikt. In de 70e minuut kreeg Dongen de uitgelezen mogelijk op de voorsprong. Roshendley Saez werd in de rug gelopen en ging gretig neer. Jan Gerrits faalde echter vanaf 11 meter doordat Emil Peters deze uit de hoek tikte. Hoop bleef er dus voor Drachtster Boys op een stuntje. Echter het was duidelijk dat de vermoeidheid toesloeg en Drachtster Boys kon niets anders dan tegenhouden. En dus werd het verlengen, omdat Dongen verzuimde de kansjes te benutten.

Verlenging

In de verlenging ging het dan toch mis voor Drachtster Boys. Drachtster Boys liet zich in het begin van die verlenging wel even voorin zien. Met name Robin Zuidema kreeg een goede kans, maar in de tegenstoot in de 100e minuut ontsnapte Saez aan zijn bewaker en schoot de bal langs Peters binnen. 3 minuten later stapte de verdediging weer net te laat, waardoor nu De Man alleen op Peters kon afgaan. Hij omspeelde de keeper behendig en tekende voor de 0-2. Overigens had Drachtster Boys net voor de 0-1 nog een kans gehad via Marco Haijtema die zijn inzet net naast de kruising zag gaan. Aziz Geijk had ook nog voor de gelijkmaker kunnen zorgen, maar schoot eveneens naast. Na de wissel was de pijp helemaal leeg bij Drachtster Boys. Gijs vd Berg en invaller Ilias Tigarti zorgen nog voor de 0-3 en 0-4.

Daarmee eindigt dus al direct het grote bekeravontuur (TOTO KNVB beker) van Drachtster Boys na 1 wedstrijd. Men kans zich nu volop gaan voorbereiden op de districtsbeker en de competitie.