SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Drachtster Boys/HR Piping begint met eenvoudige winst

Drachtster Boys/HR Piping begint met eenvoudige winst

Vrijdagavond was de start van een nieuw seizoen eredivisie zaalvrouwen. Drachtster Boys begon weinig overtuigend, maar won wel eenvoudig met 3-0 van zvv Den Haag.

Drachtster Boys/HR Piping begon met 2 nieuwe speelsters in de gelederen: Daphne de Jong en Simone Hofer. Vanuit de eigen opleiding is Melanie Elzinga aan de selectie toegevoegd. Eshter van Toledo is weer terug van een lange blessure, die haar nagenoeg het gehele vorige seizoen aan de kant hield. Het werd een wedstrijd van aftasten die in een niet al te hoog tempo werd gespeeld. Het was bij beide teams wat zoeken en onwennig. De eerste helft had Den Haag optisch iets meer balbezit en ook de eerste kansjes. Met name Priscilla Vos had in het begin een kansje, maar miste de bal half en kort daarop schoot ze voorlangs. Even later was er een kansje voor nieuwkomer Daphne de Jong, maar ook zij trapte rand cirkel, geheel vrij, volkomen naast de bal. Lisanne Kempe zag een vrije trap van de lijn gehaald worden. De eerste echt grote kans voor Drachtster Boys was halverwege. Balverlies was er bij Den Haag waarna Dr. Boys snel omschakelde. Op aangeven van Simone Hofer gleed Jessie Prijs de bal op de paal. Daarna gebeurde er eigenlijk niet zo veel. Een minuut voor rust kwam Drachtster Boys enigszins verrassend op voorsprong. Een voorzet, schotpoging, van Den Haag werd gepakt door keepster Anna Reitsma. Haar strakke uitgooi door het centrum werd op waarde geschat door Simone Hofer. Door de benen van keepster Lisa Franken scoorde zij beheerst de 1-0. Op slag van rust had het nog 2-0 kunnen worden. Een voorzet werd door Simone Hofer net naast getikt.

Drachtster Boys/HR Piping begint met eenvoudige winst | Smelne FM
Drachtster Boys/HR Piping begint met eenvoudige winst | Smelne FM

Na rust wilde de wedstrijd ook niet echt ontbranden. Den Haag wist geen vuist te maken en Anna Reitsma had het in de tweede helft redelijk rustig. Drachtster Boys kreeg dan ook de betere kansen zonder nog echt te overtuigen. Jessie Prijs zag een vrije trap van de lijn gehaald worden en een mooie combinatie tussen de nieuwkomers Hofer en Daphne de Jong werd door Hofer naast getikt. Halverwege viel de 2-0. Met dank aan de defensie van Den Haag. Een speelster wist een combinatie aan de kant van Drachtster Boys te onderscheppen, maar daarbij legde ze de bal wel panklaar voor de voeten van Melanie Elzinga die niet aarzelde en doeltreffend uithaalde. Een paar minuten voor tijd vond Tjitske Sikma bekeken Sieta de Vries, doch zij volleerde van dichtbij net over. Den Haag liet vervolgens nog een kansje liggen van De Vos, redding Anna Reitsma, en uit de rebound schoot Annabel ten Broeke net naast. Het slotakkoord was voor aanvoerder Jessie Prijs. 10 seconden voor het einde kreeg ze eindelijk de ruimte voor een schot: 3-0.

In een vlakke en eigenlijk eentonige wedstrijd won Drachtster Boys eenvoudig van een, zeker in de 2e helft, matig Den Haag. Over 2 weken gaat Drachtster Boys/HR Piping naar Team Alkmaar/Sportstars dat vanavond ruim uithaalde tegen Exstudiantes Zwolle (2-11).

Volgende week is de eerste wedstrijd in de landelijke beker. Drachtster Boys/HR Piping reist dan af naar Exstudiantes Zwolle.