SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Een kleurrijk kunstwerk in Nij Beets

Een kleurrijk kunstwerk in Nij Beets

De toeristen die Nij Beets aandoen zullen zeker omkijken naar deze mooie creatie. Het lijkt op het werk van de wereldberoemde mozaïekvirtuoos Antoni Gaudí.

Ja, het kunstwerk is even kleurrijk als was het ontworpen door de Spaanse architect en kunstenaar. Maar nee, dit kunstwerk in gemaakt door ongeveer twintig inwoners van Nij Beets die de afgelopen maanden samen het minutieuze knip- en plakwerk hebben verricht. 

Het kunstwerk staat bij een Toeristisch Overstap Punt (TOP). Het is een plek waar recreanten hun boot kunnen aanmeren of hun auto kunnen parkeren om een wandel- of fietstocht te beginnen. Op de zuil is informatie te vinden over toeristische routes, de mooiste plekjes in de omgeving en over museum It Damshûs. In de provincie Fryslân wordt de komende tijd een dekkend netwerk van ongeveer veertig TOP’s gerealiseerd. Olterterp en Bakkeveen hebben er ook al één.

De mozaïekbank en de informatiezuil zijn vrijdagmiddag 29 oktober onthuld door wethouder Rob Jonkman en initiatiefneemster Elly Hoogeveen.

Een kleurrijk kunstwerk in Nij Beets | Smelne FM
Een kleurrijk kunstwerk in Nij Beets | Smelne FM