SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Eerste patiënt stak geen collega's aan met coronavirus

Eerste patiënt stak geen collega's aan met coronavirus

Bij installatie- en verwarmingsbedrijf Feenstra, de werkgever van de met het nieuwe corona virus besmette man uit Gorredijk, zijn geen nieuwe ziektegevallen geconstateerd.

De Gorredijkster kwam waarschijnlijk in aanraking met het virus tijdens een werkbespreking in Amsterdam. Daar was een Noord-Brabantse collega aanwezig, die door de ggd wordt gezien als de bron van de besmetting. De twee hebben een kantoorfunctie en zijn dus geen installateurs die bij klanten thuis komen.

De gezondheidsdienst deed onderzoek naar met wie de Brabander nog meer in contact is geweest. Daarop zijn, naast hem en de Gorredijkster, acht collega’s uit voorzorg naar huis gestuurd. Mirjam Visser, woordvoerder van Feenstra, laat weten dat er geen nieuwe corona-gevallen bekend zijn en dat de man uit Gorredijk alweer aan de beterende hand is, zoals dinsdag ook al is gemeld bij de bekendmaking van zijn ziekte. Het installatiebedrijf,dat zo’n 1500 werknemers heeft, volgt de richtlijnen van het RIVM en heeft besloten om op alle veertien landelijke vestigingen dezelfde maatregelen te treffen die nu alleen voor Noord-Brabant gelden.

Ook de echtgenoot van de man uit Gorredijk had het virus. Zij is, net als haar man, thuis gebleven en is ook al aan de beterende hand.Het derde geval van corona in Fryslân, een 78-jarige Drachtster die in Nij Smellinghe heeft gelegen, was samen met zijn vrouw op familie bezoek in Noord-Brabant. Na terugkomst kampte hij met griepverschijnselen.Hij werd na overleg met zijn huisarts door een ambulance naar de spoedeisende hulp (SEH) van het ziekenhuis gebracht.Nadat was gebleken dat hij besmet was met COVID-19 is de man direct door het ziekenhuis op de hoogte gesteld van het nieuws en is hij meteen in thuisisolatie geplaatst.

De pandemie raakt ook in Fryslân de evenementen. Zo gaat De Hollandse 100 van komende zondag niet door. Bij dit evenement in en rond Thialf Heerenveen om geld op te halen voor het onderzoek naar lymfklierkanker komen veel mensen meteen verminderde weerstand, of mensen die met hen contact hebben. Ook de DEMO-day voor jonge ondernemingen in het Biosintrum in Oosterwolde van 16 maart is geannuleerd.

Bron: Frieschdagblad.nl