SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Elfstedentocht voor de Kameleon

Elfstedentocht voor de Kameleon

Deze zomer gaat ‘De Kameleon’ een Elfstedentocht maken. Tenminste als het Hielke en Sietse lukt om hun boot op tijd van de ketting af te krijgen. Het startschot voor deze `Elfstedentocht` wordt 30 juni gegeven in het Figi Theater in Zeist. Daarna vervolgt de Kameleon zijn tocht naar de eerste ‘stempelpost’ in Drachten. In elke stad vindt een groot spektakel plaats in aanwezigheid van de bekendste tweeling van Nederland, Hielke en Sietse Klinkhamer.Klik op de afbeelding om de trailer te bekijken.

Sens & Imme Gerritsen doen samen met de andere acteurs uit de film in een week tijd elf steden door het hele land aan. Woensdag 30 juni staat de Kids Première, inclusief Meet & Greet met cast en crew, in De Bios Drachten gepland. De film wordt in drie verschillende zalen vertoond.

Vanaf 30 juni is de derde bioscoopfilm De Kameleon aan de ketting landelijk te zien in ruim 80 bioscoopzalen. Net als de voorgaande succesvolle films (en de gelijknamige serie) is ook deze film geregisseerd en geproduceerd door de rasechte Fries Steven de Jong.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

‘De Kameleon aan de ketting’ steunt het Jeugdfonds Sport & Cultuur; van ieder verkocht kaartje tijdens deze elfstedentocht draagt filmdistributeur Just Entertainment € 1,- af aan het goede doel. Het Jeugdfonds wil dat elk kind de kans krijgt om mee te doen aan culturele activiteiten als acteren, presenteren, theater, dans en musical. Ook kinderen uit gezinnen waar de ouders de lessen niet kunnen betalen. Inclusiviteit en ‘iedereen doet mee’ zijn belangrijke thema’s die in de film aan bod komen. Een samenwerking met het Jeugdfonds voelde daarom als een logisch gevolg van de boodschap van de film. De vertoningen van Kameleon aan de ketting worden ingeleid door een een inspirerende video over het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Jeugdfonds-ambassadeurs Tjisse Steenstra (beste Kaatser van Nederland) en ijshockey-international Tony Demelinne zullen aanwezig zijn tijdens de première in Drachten op woensdag 30 juni.