SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Fairtradegroep reikt eerlijke sportballen uit

Fairtradegroep reikt eerlijke sportballen uit

De Fairtrade Week is dit jaar van 26 oktober tot en met 3 november. In deze landelijke campagneweek zetten bedrijven, Fairtrade gemeenten en vrijwilligers zich in voor eerlijke handel.

In Opsterland, die sinds 2015 Fairtrade gemeente is, worden op dinsdag 29 oktober aan zes organisaties en bedrijven Fairtrade-certificaten uitgereikt. Daarnaast roept de werkgroep Fairtrade Opsterland sportverenigingen op om het predicaat Fairtrade te behalen. Iedere sportclub die laat zien voor eerlijke handel te staan ontvangt van de werkgroep een sportbal met Fairtrade certificaat.

Nog steeds worden veel sportballen gemaakt onder zeer slechte omstandigheden en tegen zeer lage lonen. Dat kan en moet anders volgens de werkgroep. Inmiddels zijn er ook eerlijke en kwalitatief zeer goede sportballen die gegarandeerd geproduceerd zijn onder goede omstandigheden en vrij zijn van kinderarbeid. Opsterlandse sportclubs die zich inzetten voor eerlijke handel door Fairtrade koffie en thee te schenken krijgen naast een certificaat dan ook een Fairtrade sportbal voor een fair spel.

Deze ballen worden gesponsord door de Stichting Wereldwinkel Gorredijk. Verenigingen die in aanmerking komen voor deze 100% eerlijke bal en zo willen bijdragen aan eerlijke arbeidsomstandigheden kunnen contact opnemen met Joke Kok van de werkgroep. telefoon 06- 53140607 of jkokkuiper@gmail.com.