SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Farmers Defence Force demonstreert o.a. in Drachten en Heerenveen

Farmers Defence Force demonstreert o.a. in Drachten en Heerenveen

Farmers Defence Force (FDF) gaat woensdag door heel Nederland bij 46 distributiecentra van supermarkten demonstreren voor betere handelsvoorwaarden voor Nederlandse boeren. De groep zegt zo weinig mogelijk hinder te willen veroorzaken. In Friesland gaan ze op op 3 locaties actievoeren: in Sneek, Drachten en Heerenveen.

In Sneek is een demonstratie op bij het Poiesz-distributiecentrum, in Drachten bij het distributiecentrum van de Aldi en in Heerenveen bij die van de Lidl.

Per locatie komen er tussen de 200 en 1500 demonstranten. Farmers Defence Force bezorgt per locatie een brief bezorgen met daarin hun wensen.

Daarnaast verzamelen zich in tientallen plaatsen om zes uur ‘s morgens grote groepen trekkers. In Makkinga is dat op de Veneburen en in Noordwolde de Molenstraat. Niet alleen trekkers rijden mee maar ook auto’s, shovels en andere bouwvoertuigen.

Tijdens het kort geding, aangespannen door het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL), zei advocaat Eric van der Goot van FDF maandagmorgen in Lelystad dat er van blokkades geen sprake zal zijn. Uit intern chatverkeer blijkt evenwel dat het protest tot flinke verkeersopstoppingen kan leiden.

Bron: LC.nl