SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Feestelijke heropening OBS De Tille en nieuwe naam voor VSO De Zwaai

Feestelijke heropening OBS De Tille en nieuwe naam voor VSO De Zwaai

Feestelijke heropening OBS De Tille en nieuwe naam voor VSO De Zwaai | Smelne FM

De Tille is in de zomervakantie gerenoveerd. Maandag was de feestelijke heropening. Diezelfde middag werd ook de nieuwe naam van VSO De Zwaai onthuld. Deze school gaat nu verder onder de naam De Saffier. Wethouder ter Keurs was bij de heropening van beide scholen aanwezig. 

Grondige renovatie De Tille

Het gebouw is aangepast aan het onderwijs van deze tijd, met een heus leerplein, nieuwe toiletgroepen, een nieuwe personeelskamer en directiekamer, nieuwe vloeren, plafonds en ledverlichting en de school is in volledig eigentijdse kleuren geschilderd. De school is sinds maandag ook een Integraal Kindcentrum. Dit betekent dat er in de school ook voor- tussen en naschoolse opvang van Vandaag aanwezig is. "Met het Integraal Kindcentrum erbij heeft de school nu veel meer te bieden wat maakt dat veel meer ouders van deze school gebruik kunnen maken. Het laat ook zien dat deze school zich ontwikkelt en dat de school mee gaat met deze tijd. Het International Primary Curriculum IPC-onderwijsmodel, waar jullie dit schooljaar mee gaan werken, is heel vernieuwend. Dit is uniek voor Drachten" aldus wethouder ter Keurs. 

VSO De Zwaai heet nu De Saffier

De naam De Saffier is door de kinderen bedacht. De Saffier straalt positiviteit uit en staat voor goed onderwijs, voor goede begeleiding van de kinderen en voor grote betrokkenheid. Iedereen kan zijn talent ontwikkelen en doet dit op zijn of haar eigen manier. Ook is het plein helemaal opnieuw ingericht. De gemeente wenst alle kinderen en leerkrachten veel plezier op hun 'nieuwe' school.

Feestelijke heropening OBS De Tille en nieuwe naam voor VSO De Zwaai | Smelne FM

Deze foto's zijn gemaakt door Harry Blokzijl.

Foto opening De TilleBijschrift: Via een versierde slagboom krijgen alle kinderen weer toegang tot hun school.

Foto opening VSO De Zwaai Bijschrift: Wethouder ter Keurs feliciteert teamleider Itie ter Steege met de nieuwe naam van De Saffier.