SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Gemeente Heerenveen tweede in de categorie "Middelgrote Gemeente met Schoonste Winkelgebieden" in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2019

Gemeente Heerenveen tweede in de categorie "Middelgrote Gemeente met Schoonste Winkelgebieden" in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2019

De gemeente Heerenveen is met een score van 7,53 tweede geworden in de categorie ‘Middelgrote Gemeente met Schoonste Winkelgebieden’ in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2019. Uit het onderzoek, dat afgelopen zomer plaatsvond, blijkt dat de winkeliers in Heerenveen zeer betrokken zijn. Daarnaast zijn er nauwelijks sporen van graffiti aangetroffen. De bezoekers zijn tevreden over de het decoratieve groen en de bestrating. De gemeente Fryske Marren ging er in de categorie ‘middelgrote gemeente’ met de titel vandoor en de gemeente Purmerend eindigde op de derde plaats. Voor meer informatie zie: nederlandschoon.nl 


Weinig sporen aangetroffen

In de gemeente Heerenveen wordt nauwelijks sporen van graffiti aangetroffen. De bezoekers zijn zeer tevreden over de aanwezigheid van het decoratieve groen en de bestrating. Het onderzoek toont ook aan dat de winkeliers van het winkelgebied zeer betrokken zijn. 

Kroon op gerealiseerde verandering in Heerenveen

Heerenveen is ook één van de Friese gemeenten die samenwerken aan een 100% zwerfafvalvrij Friesland, samen met Omrin, Circulair Friesland, Friese Milieu Federatie en NederlandSchoon. “We zijn echt heel trots dat Heerenveen tweede is geworden binnen de categorie ‘Middelgrote Gemeente’ in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2019”, aldus wethouder Jaap van Veen. "Dit is de kroon op de verandering die we met bewoners, ondernemers, middenstanders en NederlandSchoon hebben weten te realiseren." De gemeente De Fryske Marren, die de eerste plaats veroverde in deze categorie, is ook onderdeel van deze aanpak en de samenwerking met onder andere ondernemers uit de regio, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, inwoners en vrijwilligers.

Top 3 gemeenten
Middelgrote Gemeente:
  1. De Fryske Marren: 7,59
  2. Heerenveen: 7,53
  3. Purmerend: 7,37
Online Scorebord Schone Winkelgebieden
Om het belang van schoon zichtbaar te maken geeft NederlandSchoon elk jaar handvatten aan de deelnemers. Daarbij helpt het interactieve Scorebord Schone Winkelgebieden nederlandschoon.databank.nl/dashboard/ waar de resultaten worden gedeeld van het afgelopen jaar. De resultaten van 2019 zijn vanaf 31 oktober te bekijken. Je kan dan in één oogopslag zien hoe een winkelgebied scoort ten opzichte van andere winkelgebieden en gemeenten, welke thema’s het goed doen en welke thema’s extra aandacht verdienen.

Over NederlandSchoon
Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 28 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd.
Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl.