SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Gratis boek bij bezoek aan Bibliotheek Drachten

Gratis boek bij bezoek aan Bibliotheek Drachten

1 november gaat de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor het thema Over de grens met het geschenkboek De wandelaar van Adriaan van Dis. Deze bundel geeft Bibliotheek Drachten tijdens Nederland Leest cadeau aan al zijn bezoekers. Daarnaast organiseert de bibliotheek twee lezingen rondom het thema Over de grens door schrijvers Jan Brokken en Philip Dröge.
 
De wandelaar – Adriaan van Dis


Zowel leden als niet-leden krijgen (zolang de voorraad strekt) tijdens Nederland Leest van Bibliotheek Drachten het boek cadeau.
Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Extra bijzonder aan de speciale Nederland Leest-editie van De wandelaar is het nawoord van schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf.


Evenementen in de bibliotheek


Tijdens Nederland Leest worden in Bibliotheek Drachten twee lezingen georganiseerd in het kader van Over de grens. Beide activiteiten zijn georganiseerd in samenwerking met de SLAS.
 
Jan Brokken - De tuinen van Buitenzorg
Donderdag 11 november, 20.00 – 22.00 uur / €12,- (€10,- voor bibliotheekleden)
De tuinen van buitenzorg is Jan Brokkens nieuwste boek. Toen de 23-jarige Olga en de twee jaar oudere Han in 1935 naar Nederlands-Indië verhuisden, was het alsof de ene na de andere wereld voor hen openging, in een bijna duizelingwekkend tempo. De lezing wordt gelardeerd met bijpassende intermezzo's van pianist Tobias Borsboom.
 
Philip Dröge - Moederstad
dinsdag 30 november 2021, 19.30 – 21.30 uur / €10,- (€8,- voor bibliotheekleden)
In Moederstad gaat Philip Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia. Meer dan drie eeuwen lang woonden zijn voorouders in de stad, zo heeft hij ooit van zijn Indische opa gehoord. Maar wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? En hoe is twintig procent Aziatisch DNA in hem terechtgekomen?