SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Het begin van een nieuw seizoen bij De Lawei

Het begin van een nieuw seizoen bij De Lawei

De Lawei introduceert het nieuwe seizoen.  Het  wordt een seizoen vol met hoogtepunten die niemand mag missen, kweekvijvers met nieuw cabarettalent en stormavonden die barsten van de juweeltjes. Maar ook op de rest van de programmering is de Lawei uitermate trots. Hier alvast een kleine greep uit de voorstellingen waar De Lawei het nieuwe seizoen mee aftrapt.

Fulkaan Simmer Akademy
Talent in de Spotlights

Eindvoorstelling

Overal in Friesland zijn jongeren creatief bezig. Op zolderkamers, in leslokalen, in verenigingsgebouwen en in huiskamers. Friesland kent een schat aan jong muzikaal en artistiek talent.

Fulkaan biedt deze jongeren een podium om hun talent te ontwikkelen. In een leuke en intensieve week aan het einde van de zomervakantie volgt een groep jongeren masterclasses muziek, zang, dans en theater. Zo krijgen ze onder andere les van actrice Miryanna van Reeden, dansers van dansgezelscha Dox en zangcoach Rie- Jetske Komen.

Samen met de jongeren werken ze aan een onvergetelijke podiumervaring, die op zaterdag gepresenteerd wordt. De uitgelezen kans om jong Fries talent te spotten.


Bert Visscher
Hij wordt vanzelf moe (reprise)

Wees nou eerlijk, Visschertje doet toch al jaren erg z’n best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. Zo nam hij je mee langs ijsbanen, kolenmijnen, vuurtorens, vliegvelden, verlaten stations en bordelen. Telkens vol vuur proberen om te redden wat er eigenlijk niet meer te redden viel. Maar hij zal het wel nooit leren. Opnieuw dreigt de puinhoop.

Zo horen we verhalen over de thuiskomst van zigeunerfamilie Tokko Pepetto. En dat is vreemd. Een zigeuner heeft immers geen thuis, anders is het geen zigeuner meer. En moeten de woonwagens nou uitgerekend op de plek komen waar strijkijzerhandel De Uitstrijk windmolens wil bouwen voor groene strijkstroom. Nou ja, zoek het maar uit zou je dan denken. Maar nee hoor, Visscher stort zich er weer vol in. Maar wel vol goede moed natuurlijk. Immers; met de smoel richting zon valt de schaduw altijd achter je. En ach, je moet maar zo denken; als alles, echt alles op je afkomt, rijd je waarschijnlijk aan de verkeerde kant.


Lisa Loïs
Sings Adele

Het succes van de Lisa Loïs Sings: Adele theatertour, smaakt naar meer. In het najaar van 2019 gaat de voorstelling in reprise.

De zangeres brengt samen met haar band een bijzondere ode aan de Britse ster Adele. In deze voorstelling gaat Lisa Loïs naast haar eigen leven ook dieper in op Adele’s carrière en haar persoonlijke leven. Mooie verhalen en fantastische anekdotes. Dit alles met een flinke dosis humor en een prachtige muzikale omlijsting.


Brigitte Kaandorp
Eh...

De cabaretdiva is ouder en wijzer. De allerwildste frisheid van limoenen is er af, de eieren zijn op en de kinderen zijn het huis uit. Ze lust het leven rauw, met al zijn onverwachte plotwendingen en abrupte zijwegen.

Beter dan ooit tevoren weet zij op glansrijke wijze haar reet te redden. Na allerlei projecten en losse klusjes is de geliefde cabaretière weer terug in het theater. Bewapend met haar onverwoestbare humor, haar ontspannen relativeringsvermogen en haar loepzuivere zangstem neemt zij de laatste ontwikkelingen met je door.

Kaandorp komt er aan!


Johan Derksen
The Sound of The Blues & Americana

Na de succesvolle shows Pioniers van de Nederpop en Keeps the Blues Alive presenteert muziekliefhebber Johan Derksen een programma, waarin blues en americana voortdurend tegen elkaar aan schurken.

Speciaal hiervoor laat Derksen twee Amerikaanse artiesten overvliegen: Malford Milligan, voormalig frontman van onder meer de Greg Koch Band en The Boneshakers, en Di Reed, die hits scoorde met de meidengroep Jade en de laatste vijftien jaar achtergrondzangeres en sidekick was bij Stevie Wonder en Rod Stewart. Daarnaast telt de line-up met namen als Sean Webster, Erwin Java, AJ Plug en Phil Bee nog de nodige andere toppers. Zo staat The Sound of The Blues & Americana garant voor een avond vol weergaloze gitaarsolo’s, rauwe bluessongs en authentieke americana.


Ghost Stories, 16+
Durf jij het aan?

Kun je wel wat spanning in jouw leven gebruiken? Dan is de West End-hit Ghost Stories net iets voor jou. Ruim vijfhonderdduizend bezoekers maakten al een ritje in deze achtbaan van spanning en huiveringwekkende momenten.

Dr. Kuiper, een professor in parapsychologie, geeft een lezing over spookverhalen. Drie daarvan zijn hem in het bijzonder bijgebleven: die van een nachtwaker, een jonge bestuurder en een snelle zakenman die zijn eerste kind verwacht. Hebben hun onverklaarbare geschiedenissen iets met elkaar te maken?

Ben je jonger dan zestien? Dan mag je vanavond lekker wat anders gaan doen. Ben je een nerveus type of zie je snel spoken? Ook dan is Ghost Stories misschien niet helemaal jouw ding. Voor alle anderen: kom lekker griezelen in het theater, want bang zijn was nog nooit zo leuk.