SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Horeca ROC Friese Poort Drachten kookt €3128, 25 euro bij elkaar

Horeca ROC Friese Poort Drachten kookt €3128, 25 euro bij elkaar

Studenten liepen bijna op hun tong en het keukenpersoneel schommelde op hun benen, maar ze hebben het gered. De opleiding Horeca en Hospitality Management van ROC Friese Poort Drachten heeft 24 uur gekookt voor het goede doel. Deze kookmarathon leverde €3128,25 euro op voor het Ronald McDonald Kinderfonds in Beetsterzwaag.

Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland verrichtte op donderdag 12 december de openingshandeling. Vierentwintig uur en meer dan 600 gerechten later was het Marc Stallinga, manager van de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag, die de cheque met daarop verdiende geldbedrag in ontvangst nam.

Beleeftuin
Marc is erg blij met het opgehaalde bedrag. “Dit geld gaan we besteden aan ons buitenterrein. Daar willen we een beleeftuin maken die de zintuigen prikkelt. Hoe die er precies uit komt te zien, weten we nog niet. In elk geval willen we kinderen met een beperking kennis laten maken met de natuur. Ook willen we een ‘Boomtoppad’ maken dat toegankelijk is voor een rolstoel. Volgend jaar bestaan we tien jaar en dit bedrag is een mooi begin van de feestelijkheden.”

Horeca ROC Friese Poort Drachten kookt €3128, 25 euro bij elkaar | Smelne FM
Horeca ROC Friese Poort Drachten kookt €3128, 25 euro bij elkaar | Smelne FM

Studentenproject
De studenten van ROC Friese Poort hebben het 24-uurs diner van a tot z geregeld; van het samenstellen het menu tot de wijn-spijs combinaties tot de inkoop, decoratie en promotie. Een geslaagd evenement met meer dan 100 gasten, zelfs diep in de nacht. De studenten kookten samen met verschillende bedrijven uit de regio. 

Oliebollen en chips
“Het is echt een heel leuk en zwaar project geweest, zowel voor mij als voor de studenten,” vertelt een trotse keukeninstructeur Wilco Aardema. “Voor de meeste studenten lag het zwaartepunt rond 4 uur ’ s nachts. Toen hebben we oliebollen, chips en andere lekkere dingen gebakken voor een energieboost.” Uiteindelijk heeft zo’n 30% van de studenten de kookmarathon volbracht. “Ik ben enorm trots op mijn studenten die dit toch maar zo hebben geflikt. En ga ik eerst lekker slapen,” sluit een gapende Wilco af. 

Horeca ROC Friese Poort Drachten kookt €3128, 25 euro bij elkaar | Smelne FM
Horeca ROC Friese Poort Drachten kookt €3128, 25 euro bij elkaar | Smelne FM