SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Iconic Houses maand in juli

Iconic Houses maand in juli

Op de zondagen in juli wordt in Nederland voor het eerst de Iconic Houses maand georganiseerd. Tien moderne museumwoningen en particuliere droomhuizen, aangesloten bij het internationale Iconic Houses netwerk, staan dan in de schijnwerpers en geven 50 procent korting aan Iconic Houses passe-partouthouders. Zo kan ook museumwoning het Van Doesburg-Rinsemahuis met 50% korting worden bezocht op de zondagen in juli. De passe-partouts zijn via de Iconic Houses website te bestellen. 

Maak een reis door de tijd en ontdek de hoogtepunten van de internationaal vermaarde architectuurstromingen als De Stijl en het modernisme. De Iconic Houses Maand is een unieke gelegenheid om eindelijk eens al deze bijzondere huizen te ervaren. Het is in de maand juli  mogelijk om tien van deze iconische huizen met een verhaal in een maand te ontdekken. 

Welke huizen doen er mee?

1921 - Museum Het Schip Modelwoning - Amsterdam

1921 - Van Doesburg Rinsemahuis - Drachten

1923 - De Dageraad - Amsterdam

1930 - De Kiefhoek Museumwoning - Rotterdam

1934 - Huis Sonneveld - Rotterdam

1952 - Van Eesteren Museumwoning - Amsterdam

1956 - Museumhuis Polman - Nagele

1971 - Diagoonwoning - Delft

1992 - Van Schijndelhuis - Utrecht

2001 - Wall House #2 – Groningen

Het Van Doesburg-Rinsemahuis is hét nieuwe Stijlicoon van het Noorden. Het is de eerste grote opdracht over kleur in architectuur die voorman van De Stijl, Theo van Doesburg, kreeg. In de meeste musea hangen de kunstwerken aan de muur. In Drachten loop je er naar binnen, en maakt het kunstwerk deel uit van het straatbeeld.