SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Jaarlijkse Kunstmarkt "Kunst in Opsterland" op zaterdag 12 september 2020

Jaarlijkse Kunstmarkt "Kunst in Opsterland" op zaterdag 12 september 2020

img

Op zaterdag 12 september is van 11 tot 17 uur de Jaarlijkse Kunstmarkt “Kunst in Opsterland” in het schilderachtig gelegen Lycklamapark (achter het Lycklamahûs, Hoofdstraat 80, Beetsterzwaag). Er doen circa 30 kunstenaars mee, die uit de regio afkomstig zijn. De kunst is te koop en is zeer gevarieerd: sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, tekeningen, keramiek, glas-, textiel, metaal- en houtwerk. Ook wordt een beeldentuin ingericht. Gratis toegang voor publiek.

Het is tijdens de landelijke Open Monumentendag. Daarom is het Lycklamahûs (Rijksmonument) ook geopend van 11 -17 uur voor het bezichtigen van het interieur op de begane grond, o.a. de Trouwzaal met de schilderijen portretten van de leden van de familie Lycklama à Nijeholt. Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Tinco Lycklama, een Friese jonker in de Oriënt’ van 2018, is op één van de wanden in de hal een de stamboom aangebracht van het geslacht Lycklama à Nijeholt. 

Ook de Notariskoepel is open van 11 -17 uur. In de boomgaard achter Hoofdstraat 82. De Notariskoepel werd door de familie Lycklama à Nijeholt gebruikt als prieel. 

Buiten, bij de hoofdingang aan de achterkant van het Lycklamahûs, vertelt wandeljournalist Fokko Bosker in een aantal korte toespraken over de geschiedenis en de situering van Beetsterzwaag en de vele adelshuizen/landgoederen plaatsen in de context van het landschap, o.a. gevormd door het Koningsdiep. Op de tijdstippen 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. 

Optredens tijdens de Kunstmarkt: 1. troubadour singer/songwriter Murk Aukema met gitaar 2. danseres/actrice/theater, Ute Kaiser, die “anderhalve meter afstand” uitbeeldt. 3. muziek slagwerk “How to play the cactus” door Tatiana Koleva en de Youth Percussion Pool in de historische appelboomgaard. 

Deelnemende kunstenaars zijn: o.a. Anne van Dalen, Isabelle Oppel, Ben Vieberink, Joke Schepers, Zi-zz-Art van Carole Witteveen, Gerda Hamsma, Ineke Carolus, Dineke Prins, Klaas Klazema, Matty van Rumpt, Frank Hohl, Natalie de Klijn, GerardDijkstra, Jannetta Bron, Erik Mol, Leo Maarleveld, Hanneke Luit, Nel de Boer, Gerda Douma, Gusta Vet, Wim de Boer, Museum Opsterlân, Metsje de Jong, Jelly Swart, Janny Friso, Bé Ketelaar, Cecyl de Vries, Marcel Prins. I.v.m. de corona-maatregelen volgen wij de aanwijzingen van deze 


Datum en tijd: 

Zaterdag 12 sept 2020 – 11:00 uur tot 17:00 uur Plaats: Beetsterzwaag, Lycklamapark, Hoofdstraat 80, 9244 CP Beetsterzwaag Parkeren: – gratis parkeren achter het Gemeentehuis, Hoofdstraat 82-94, in Beetsterzwaag. Meer info: https://kunstinopsterland.nl/ en www.cultbee.nl en www.culturelehoofdstraat.nl

Jaarlijkse Kunstmarkt "Kunst in Opsterland"  op zaterdag 12 september 2020 | Smelne FM

kunstmarkt plattegrond