SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland op zaterdag 11 september 2021

Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland op zaterdag 11 september 2021

Op zaterdag 11 september is van 11 tot 17 uur de Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland in het schilderachtig gelegen Lycklamapark (achter het Lycklamahûs, Hoofdstraat 80).

Er doen circa 40 kunstenaars mee. De kunst is te koop en is zeer gevarieerd: sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, tekeningen, keramiek, glas-, textiel-, metaal- en houtwerk, siersmederij. Ook wordt een beeldentuin ingericht. Gratis toegang voor publiek.

Het is tijdens de landelijke Open Monumentendag. Daarom is het Lycklamahûs (Rijksmonument) ook geopend van 11 -17 uur voor het bezichtigen van het interieur op de begane grond, o.a. de Trouwzaal met de schilderijen, portretten van de leden van de familie Lycklama à Nijeholt. De St. Historisch Beetsterzwaag organiseert deze dag een wandeling over het Kerkepad West naar het kerkhof in Oud Beets, en u kunt de verrassende tentoonstelling Van Lyndens Erfenis in de tuin en het park tegenover Lyndenstein (Hoofdstr.3) (van juni tot sept.) bezoeken. 

Ook de Notariskoepel is open van 11 -17 uur in de boomgaard achter Hoofdstraat 82. De Notariskoepel werd door de familie Lycklama à Nijeholt gebruikt als prieel. Buiten, bij de hoofdingang aan de achterkant van het Lycklamahûs, zijn enkele korte muzikale optredens tijdens de Kunstmarkt. 

Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland op zaterdag 11 september 2021 | Smelne FM

Deelnemende kunstenaars zijn (onder voorbehoud) o.a.: Wim de Boer, Corina Blom, Nel de Boer, Klaas Boschma, Fike Bouma, Jannetta Bron, Ineke Carolus, Anne van Dalen, Gerard Dijkstra, Gerda Douma, Janny Friso, Louise Hoekstra, Frank Hohl, Metsje de Jong, Georgette Kam, Bé Ketelaar, Klaas Klazema, Natalie de Klijn, Hannke Luit, Leo Maarleveld, Isabelle Oppel, Anneke Pasman, Joke Plomp, Dineke Prins, Marcel Prins, Matty van Rumpt, Joke Schepers, Jelly Swart, Margriet van Veen, Jogchum Veenstra, Nynke Venema, Gusta Vet, Ben Vieberink, Cecyl de Vries, Zi-zz-Art. En kunstenaars kunnen zich nog aanmelden. 

Organisatie Kunstmarkt: Cultbee in samenwerking met de werkgroep “Kunst in Opsterland” en Stichting KunstPromotie Beetsterzwaag en St. Historisch Beetsterzwaag. 

Datum en tijd: Zaterdag 11 sept. 2021 – 11:00 uur tot 17:00 uur 

Plaats: Beetsterzwaag, Lycklamapark, Hoofdstraat 80, 9244 CP Beetsterzwaag 

Parkeren: gratis parkeren achter het Gemeentehuis, Hoofdstraat 82-94, in Beetsterzwaag. 

Meer info: www.cultbee.nl en www.historischbeetsterzwaag.nl