SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  JOHN LEGEND SCOORT KERSTHIT DANKZIJ ALBERT HEIJN

JOHN LEGEND SCOORT KERSTHIT DANKZIJ ALBERT HEIJN

img

In aanloop naar kerst komen op tv volop commercials voorbij van de supermarkten. In het spotje van Albert Heijn speelt een schattig jochie de hoofdrol. Hij speelt What Christmas means to me op zijn keyboard. Door deze reclame is het nummer opnieuw populair geworden. De versie van John Legend en Stevie Wonder is dit jaar de hoogste nieuwe binnenkomer (op 39) in de jaarlijkse Winterse 50. 

Het onverwoestbare All I want for Christmas is You van Mariah Carey staat dit jaar bovenaan de hitlijst. Last Christmas van Wham! is de nummer 2. “De verrassingen komen net daaronder”, laat Martijn de Lange van de Winterse 50 weten. “Op 3 staat Youp van ’t Hek met Flappie. Het liedje over een konijn dat op eerste kerstdag wordt opgediend, stond niet eerder zo hoog genoteerd. Flappie was volop in het nieuws omdat het werd gecoverd door de Amerikaanse singer-songwriter Todd Rundgren.” 

Op 4 staat Happy X–mas (War is over) van John Lennon en Yoko Ono. De Lange: “Op 8 december is de veertigste sterfdag van de vermoorde zanger herdacht. Dat zal hebben bijgedragen aan de hogere notering van zijn twee nummers in de Winterse 50.” De top vijf wordt afgesloten met Do they know it’s Christmas? van Band Aid. De lijst telt dit jaar drie nieuwe binnenkomers, naast What Christmas means to me zijn dat twee nieuwe kersthits van dit jaar, Angels in the sky van Miss Montreal en Christmas without you van Ava Max. 

De Winterse 50 2020 is samengesteld op basis van meer dan 83.000 uitgebrachte stemmen. De jaarlijkse hitlijst ontstond in 2002 bij TV Enschede FM, dat nu 1Twente Enschede heet. De hitlijst te horen bij honderd radiozenders in Nederland en België. Een overzicht van alle uitzendingen staat op www.winterse50.nl

Luister zaterdag 19 en 26 december naar de Winterse 50 bij Smelne FM met Jakob-Jan Hoekstra en Daniel Dijkstra.