SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Kaartverkoop Theater Na de Dam 2021 gestart

Kaartverkoop Theater Na de Dam 2021 gestart

De kaartverkoop voor Theater Na de Dam 2021 is gestart. Geen online zoom voorstelling maar face-toface voorstellingen op een bankje in de buitenlucht op 3 (try-out), 4 en 5 mei. Coronaproof ga je in gesprek met jongeren die vertellen over de gesprekken die ze hebben gehad met ouderen over de Tweede Wereldoorlog. Hun ervaringen delen ze met jou tijdens de 1 op 1 voorstelling Alleen in Oorlog. 

We willen samen herdenken, ook nu. Juist nu. Daarom neemt Schouwburg De Lawei ook dit jaar deel aan het project Theater na de Dam op 4 mei. Onder leiding van theatermaker Lisa Groot Haar verdiepen jongeren uit Drachten zich in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Theatermaker Lisa Groot Haar vertrekt dit jaar vanuit de behoefte aan contact en verbinding. Door de coronacrisis is hier meer dan ooit behoefte aan en ervaren we hoe noodzakelijk contact met onze medemens is. Zo stelt ze: “Elkaar ontmoeten, herkenning in elkaar vinden en van gedachten wisselen: daar word je wereld een stukje groter van.” Dit is haar vertrekpunt voor Theater Na de Dam 2021. 

Het project Theater Na de Dam gaat om het doorgeven van en reflecteren op verhalen van de oudste generatie aan jongere generaties met als doelstelling om 4 mei van extra betekenis te voorzien. Ruim 500 jongeren zetten zich in voor 43 projecten door heel Nederland tijdens deze twaalfde editie. Normaliter mondt het project uit in een voorstelling na afloop van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is er ruimte ontstaan voor nieuwe presentatievormen en wordt er gebroken met theatertradities. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt - in veel verschillende vormen - iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Kaartverkoop Theater Na de Dam 2021 gestart | Smelne FM