SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Kinderen kunnen doorlezen via Bibliotheek Drachten

Kinderen kunnen doorlezen via Bibliotheek Drachten

Het is belangrijk voor kinderen – vooral als ze net hebben leren lezen – dat ze blijven lezen, want anders verleren ze het. En hoe meer, hoe beter, want daar worden ze nog slimmer van! Nu de fysieke bibliotheek en de scholen dicht zijn hebben niet alle kinderen toegang tot boeken. Gelukkig hebben bibliotheekleden wél toegang tot e-books en luisterboeken. Bibliotheek Drachten maakt het voor kinderen daarom tijdelijk extra makkelijk om gratis lid te worden.   

Via de bibliotheek kunnen kinderen e-books en luisterboeken lenen en daarnaast ook gratis gebruik maken van het programma Yoleo, vooral als ze lezen niet zo makkelijk vinden. Daarvoor is het wel nodig dat ze lid zijn van de bibliotheek, dit is voor kinderen gratis.

Nu Bibliotheek Drachten dicht is in verband met het Coronavirus, wil de bibliotheek kinderen toch de mogelijkheid bieden om lid te worden van de bibliotheek. Daarom kunnen ouders nu tijdelijk een gratis lidmaatschap voor hun kind aanvragen via de mail. Wel zo makkelijk! 

Zo werkt het

Dit kan door een mail te sturen naar info@bibliotheekdrachten.nl met daarin de volgende gegevens: voornaam en achternaam van het kind, adres, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer. Kijk voor een verdere instructie op http://bit.ly/kinderenkunnendoorlezen.

Wanneer Bibliotheek Drachten weer open is kan het ledenpasje van het kind afgehaald worden bij de klantenservice.