SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  KV Drachten/Van der Wiel kent weinig moeite in eerste ronde beker

KV Drachten/Van der Wiel kent weinig moeite in eerste ronde beker

DRACHTEN - KV Drachten/Van der Wiel trad in de eerste ronde van de Jan Mulder Beker aan tegen KV Quick ’21/Vlug en Vaardig (G). Met name door een ijzersterke eerste helft wist Drachten de wedstrijd in haar voordeel te beslissen.

Na een wisselvallige tweede helft bekert Drachten een ronde verder. Eindstand: 25-19. Het begin van de wedstrijd was nog gelijk opgaand. Quick ’21 kon bij blijven tot 5-3, waarna de wedstrijd snel kantelde. Drachten zette een knappe 6-0 run neer en kwam hiermee op een ruime 11-3 voorsprong. Met wederom een heersende Wilfred Oostra in de korfzone en een loepzuivere Jennie Terpstra kon Drachten met veel diversiteit in het spel makkelijk de voorsprong nog verder uitbouwen. Aan de kant van Quick ’21 was het vooral aanvoerder Jetse de Jong die zijn ploeg nog enigszins in de wedstrijd hield. Ook Quick ’21 coach Nico Kraan kon weinig doen aan het scorende geweld van Drachten. Vlak voor rust strooide Jennie Terpstra nog wat extra zout in de wonden. Via twee afstandsschoten zette zij de ruststand op 18-8.

Na de rust bloedde de wedstrijd redelijk dood. Drachten werd wat slordiger in de afronding. Quick ’21 kwam gestaagd dichterbij maar heeft voor Drachten nooit echt gevaar meer gevormd. Wel zette Quick ’21 nog een knappe run neer van 21-10 naar 23-17. Dat Drachten een brede selectie heeft bleek deze avond wel weer. Maurits Witte en Arjen Talsma vervingen de gebruikelijke namen Siemen Jan Miedema en Wim Braam zeer degelijk. Na een rommelige tweede helft maakte scheidsrechter Remco Winter er op een stand van 25-19 een einde aan. Met deze overtuigende overwinning gaat Drachten door naar de tweede ronde van de Jan Mulder Beker. Op 2 oktober 2019 treft het dan De Walden.

De scores voor Drachten: Jennie Terpstra 7, Wilfred Oostra 6, Ilse van der Meulen 3, Welmoed Bauer 3, Doenja Payer 2, Arjen Talsma 2, Maurits Witte 1, Jenmar de Graaf 1

Ook Drachten A1 bekert een ronde verder Naast Drachten 1 is ook Drachten A1 een ronde verder in de beker. Zij speelde afgelopen donderdag in de eerste ronde uit tegen LKV Pallas ’08 A1 in Leeuwarden. Na een sterke eerste helft, waarin Drachten maar liefst 9 doelpunten voorsprong opgebouwd had, gingen beide ploegen richting de kleedkamer op de stand van 1-10. In de tweede helft bleef het spektakel uit. Drachten schakelde een paar versnellingen terug en Pallas ’08 kon niet meer dan het tot dusver had laten zien. Een eenvoudige overwinning voor onze junioren. Eindstand 3-14.