SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  KV Drachten/Van der Wiel overklast NKC 51

KV Drachten/Van der Wiel overklast NKC 51

DRACHTEN - KV Drachten/Van der Wiel heeft zaterdag met dubbele cijfers gewonnen van mede promovendus KC ’51. In een harde en rumoerige wedstrijd wisten de Drachtsters het hoofd koel te houden en de opgebouwde marge vast te houden.

In de slotfase werd deze zelfs nog uitgebreid met als resultaat een 12-24 overwinning en een gedeelde koppositie in de overgangsklasse A. Drachten begon matig, hierdoor kon NKC in de beginfase nog bij blijven. Mede door het harde spel van de thuisploeg was het voor Drachten lastig om in het ritme te komen. Na de 3-3 begon het pas te lopen aan de kant van Drachten. Via spectaculaire aanvallen over alle schijven kon de ploeg van Michel Daling uitlopen naar 3-8. Na deze 5-0 run en een paar dubieuze beslissingen van scheidsrechter Rob Meling verloor de spits van NKC zijn beheersing. Na een harde overtreding volgde er al na een kwartier een gele kaart. Deze gele kaart was niet bevorderlijk voor het spel van de thuisploeg. Drachten kon voor rust nog uitlopen naar een 8-13 ruststand.

Na rust schoot Drachten werkelijk uit de startblokken en liepen snel uit naar 8-16. NKC probeerde bij te komen, maar was niet bij machte om het gat van acht doelpunten te dichten. De ploeg uit Nijverdal wist nog kort terug te komen tot 10-16, maar Drachten antwoordde met twee snelle doelpunten. Na opnieuw op een gat van acht was de ploeg uit Nijverdal geknakt. Drachten strooide nog wat zout in de wonden door in de laatste tien minuten nog een 6-0 run neer te zetten. Met een aantal fraaie doelpunten werd NKC in eigen huis met dubbele cijfers verslagen door de Drachtsters.

Met deze overwinning pakt Drachten de koppositie in de overgangsklasse A. Drachten zal komend weekend de koppositie moeten verdedigen bij het nog puntloze KC De Hoeve.

Scores voor Drachten: Ilse van der Meulen 6, Siemen Jan Miedema 4, Jennie Terpstra 3, Jenmar de Graaf 3, Wilfred Oostra 2, Welmoed Bauer 2 & Wim Braam, Redmar Bauer, Doenja Payer, Anouk de Boer allen 1 doelpunt.