SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Lawei zoekt jongeren voor Theater na de Dam

Lawei zoekt jongeren voor Theater na de Dam

In samenwerking met het nationale initiatief Theater na de Dam is Schouwburg De Lawei op zoek naar personen uit Drachten of de gemeente Smallingerland die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en hun verhalen willen delen met jongeren. Onder leiding van een professionele regisseur maken en spelen de jongeren een voorstelling geïnspireerd op deze verhalen. De voorstelling wordt vervolgens op 4 mei, na de herdenking, om 21.00 uur in Drachten gespeeld. 

Het mogen kleine of grote verhalen zijn, verdrietig of zelfs grappig. Ieder verhaal doet ertoe. De volgende thema’s worden aangesneden: Nederlands-Indië, Roma, Sinti en reizigers, de bevrijding van Smallingerland (dit jaar 75 jaar geleden), de Jodenvervolging en andere verhalen van rondom de Tweede Wereldoorlog, die een verbinding hebben met de gemeente Smallingerland. Op 4 mei spelen er tegelijkertijd zo’n 80 voorstellingen in Nederland, die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. 

Met dit project willen De Lawei en Theater na de Dam onder de deelnemende jongeren, buurtbewoners en bezoekers bewustwording creëren over de geschiedenis van de eigen omgeving en het herdenken van de Tweede Wereldoorlog. Zo komen er bijzondere ontmoetingen tussen jong en oud tot stand. 

Aanmelden (vóór 1 maart) kan per e-mail naar d.ijkema@lawei.nl of telefonisch via 0512 33 50 74.