SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Leerbedrijf Inclusief steunt voedselbank Smallingerland

Leerbedrijf Inclusief steunt voedselbank Smallingerland

Donderdag 12 december ontving de voedselbank Smallingerland een lading non-food artikelen om uit te delen. Studenten van leerbedrijf Inclusief van ROC Friese Poort hadden dit op touw gezet. Uitvoerend Bestuurslid Dirk Meijer nam de spullen verheugd in ontvangst.

Frisse start
Initiator van deze actie is Arne Hut. Hij is student Ondernemer Retail bij ROC Friese Poort en loopt stage bij leerbedrijf Inclusief. “Ik wil dat mensen die bij de voedselbank komen met een goed gevoel het nieuwe jaar in gaan, dat ze een frisse start van 2020 hebben,” vertelt Arne. Samen met zijn medestagiairs regelde hij dat bedrijven uit de regio de producten sponsorden. “Het is allemaal non-food, er zit servies in, maar ook kinderspullen, boeken en vazen.” Daarnaast kocht Inclusief zelf ook enkele producten in.

Diploma
Arne heeft het niet alleen gedaan. “Ik heb heel veel hulp gehad van mijn medestagiairs uit de winkel maar ook vanuit het logistieke centrum van ROC Friese Poort in Zwaagwesteinde. Bij hen mochten we de spullen opslaan en inpakken. Deze opdracht is voor Arne onderdeel van zijn examen. “Samen met Mirjam Smidt, Stagebegeleider bij Inclusief, heb ik deze afstudeeropdracht gekozen. Ik wilde iets doen voor mensen die het niet zo breed hebben. Mooi toch? Zij allemaal nieuwe spullen en ik hopelijk een diploma.” 

Leerbedrijf Inclusief steunt voedselbank Smallingerland | Smelne FM