SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Lezingen over leven en werk Klaas Koopmans

Lezingen over leven en werk Klaas Koopmans

Theoloog en kunstkenner Jan Henk Hamoen houdt in de maanden mei en juni twee avondlezingen over het leven en het werk van kunstenaar Klaas Koopmans. De lezingen worden gehouden op woensdag 19 mei (online lezing) en 9 juni (onder voorbehoud in Museum Dr8888) en vinden plaats in het kader van Waanzinnig! Het buitengewone leven van Klaas Koopmans, een tentoonstelling waarin de hoogtepunten uit het werk van Koopmans worden getoond, met veel materiaal dat niet eerder te zien was.

 De (gratis) online lezing op 19 mei zal voor een groot deel in het teken staan van de gestichtstekeningen en de brieven die Klaas Koopmans zelf schreef of ontving in de periodes dat hij was opgenomen in psychiatrische instellingen. In de tweede lezing op 9 juni, die onder voorbehoud van maatregelen in het museum wordt gehouden, vertelt dr. Hamoen in hoeverre de kunst van Klaas Koopmans onder Outsider Art geschaard kan worden. Het wordt deels een rondgang door de geschiedenis, van de ‘gekkenkunst’ uit de 19e eeuw, naar de ontdekking van kunst en creativiteit als weg naar heling, ontspanning en therapie zoals we dat vandaag de dag in de psychiatrie heel gewoon zijn gaan vinden.

Beide lezingen beginnen om 19.30 uur. Aanmeldingen verlopen via info@museumdrachten.nlDe lezing op 19 mei loopt via het platform Zoom en is gratis bij te wonen. Enkele dagen voor de lezing krijgt u de zoomlink via de mail toegestuurd.

 De lezing op 9 juni wordt (onder voorbehoud) gehouden in het museum. Hierbij kunnen max. 16 personen aanwezig zijn. Kosten (fysieke) lezing: € 5,- Arrangement incl. museumbezoek (voor niet-kaarthouders): € 10,- Mocht dit geen doorgang kunnen vinden, dan vindt ook deze lezing online plaats

Lezingen over leven en werk Klaas Koopmans | Smelne FM