SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Look-O-Look sluit contract met werkbedrijf Caparis Friesland

Look-O-Look sluit contract met werkbedrijf Caparis Friesland

Look-O-Look werkt al vele jaren nauw samen met sociale werkplaatsen voor het verpakken van snoepgoed. Op deze manier geeft het Nederlandse merk een impactvolle invulling aan de Participatiewet: in totaal zijn zo’n 400 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dagelijks bezig met het inpakken van Look-O-Look snoep dat vervolgens internationaal wordt gedistribueerd. Recent sloot Look-O-Look een contract met Caparis. Op dit moment zijn dagelijks 100 mensen van Caparis voor Look-O-Look aan het werk op de locaties in Drachten en Heerenveen; op termijn zullen dit er 200 zijn.

Look-O-Look heeft als doelstelling om minimaal 25% van de verpakkingsactiviteiten onder te brengen bij sociale werkvoorzieningen. Mathilde Martens, Managing Director bij Look-O-Look: “Wij hebben maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Met onze intensieve samenwerking met arbeidsontwikkelbedrijven zoals Caparis geven we daar een concrete invulling aan. Tegelijkertijd bewijzen deze bedrijven ons een grote dienst door ons snoep met zorg te verpakken. Wij zijn heel blij met de samenwerking, deze mensen maken een groot verschil voor ons.” 

De samenwerking en het contract met Caparis loopt vanaf april 2021 en beide partijen hebben de intentie langdurig samen te werken. Op de locaties van Caparis in Heerenveen en Drachten wordt snoep van Look-O-Look ingepakt: In Heerenveen gaat het om ‘open snoep’ dat in bulk wordt aangeleverd en wordt omgepakt in zakjes of doosjes. Op de locatie in Drachten wordt de handling van gesloten verpakkingen verzorgd. Hier worden bijvoorbeeld de bekende gele topkaarten aan zakjes gehecht en ompakwerkzaamheden verricht, zoals het opzetten en inrichten van displaydozen. Dagelijks zijn ongeveer 100 mensen voor Look-O-Look aan het werk, die tienduizenden eenheden verwerken. 

Wethouder Felix van Beek, gemeente Smallingerland: “Het is goed om te zien dat Caparis een contract heeft afgesloten met het internationale Look-O-Look. Dit biedt Caparis en zijn medewerkers nieuwe kansen en uitdagingen.” 

Anita van Nimwegen, directeur Caparis: “Wij zijn trots dat Look-O-Look kiest voor Caparis als samenwerkingspartner. We zijn gespecialiseerd in het verpakken van foodproducten, beschikken over de nieuwste machines en zijn FSSC 22000, ISO 27001 en ISO 9001 gecertificeerd. Het inpakwerk dat Look-O-Look aan ons uitbesteedt past heel goed bij ons. Het biedt continu werk voor een grote groep collega’s en betekent rust, ritme en routine. We zijn begonnen met zo’n 100 mensen in Heerenveen en Drachten; uiteindelijk zullen er bij Caparis zo’n 200 collega’s voor Look-O-Look aan het werk zijn.”