SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Man (78) uit Drachten besmet met coronavirus, Nij Smellinghe doet contactonderzoek onder medewerkers

Man (78) uit Drachten besmet met coronavirus, Nij Smellinghe doet contactonderzoek onder medewerkers

In Drachten is het coronavirus vastgesteld bij een 78-jarige man. Dat maakte GGD Fryslân woensdagochtend bekend.

De man was samen met zijn vrouw in Brabant op familiebezoek. Na terugkomst in Friesland kreeg de man ziekteverschijnselen. Hij is na overleg met zijn huisarts opgenomen in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Hier is hij positief getest op het coronavirus.

De Drachtster is dinsdag naar huis gestuurd en verblijft nu in thuisisolatie. GGD Fryslân is nu bezig met een contactonderzoek voor de man en zijn vrouw. ,,Daarmee wordt in kaart gebracht met wie deze patiënten contact hebben gehad'', zegt de GGD.

Dinsdagochtend werd het eerste besmettingsgeval in Friesland bekend gemaakt, een echtpaar uit Gorredijk. Gelukkig is hun zoon niet besmet met het virus.

Nij Smellinghe

Ook Nij Smellinghe heeft een contactonderzoek gestart, om te kijken met welke medewerkers de man in contact is geweest. Zij worden woensdag persoonlijk geïnformeerd over eventuele vervolgstappen. ,,Medewerkers die niet persoonlijk zijn geïnformeerd, zijn niet direct in contact geweest met deze patiënt'', is te lezen op de website van Nij Smellinghe.

De patiënt kwam met griepklachten binnen en is niet in strikte isolatie opgenomen, zoals behandeling bij een mogelijke coronabesmetting voorschrijft. ,,Daarom voeren wij contactonderzoek uit.''