SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Meer vers en zelfscan bij Albert Heijn Drachten De Wiken

Meer vers en zelfscan bij Albert Heijn Drachten De Wiken

Albert Heijn aan Middelwyk 31 in Drachten is weer open. De supermarkt in de wijk De Wiken is ingrijpend verbouwd en heeft nu het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn. Klanten hebben er keuze uit een veel groter versaanbod. Ook gaat het afrekenen sneller met zelfscankassa’s. Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken zijn alle openingsactiviteiten afgelast. 

Al op het parkeerterrein voor het winkelplein De Wiken is de metamorfose van Albert Heijn goed te zien. “De pui is van glas, waardoor het in de winkel lekker licht is. De ingang zit nu links”, vertelt supermarktmanager Arthur Andeweg. “Hoewel de verbouwing binnen de bestaande muren bleef, is het binnenin veel ruimer dan eerst. De opvallendste verandering is de uitbreiding van het aantal verse producten. Bovendien kunnen klanten de boodschappen voortaan ook scannen en afrekenen bij de nieuwe zelfscankassa’s. Als je bij de gewone kassa wil afrekenen, kan dat uiteraard ook. De eerste reacties van klanten zijn positief. Zij vinden alles in onze winkel erg mooi geworden.” 

1,5 meter

De veiligheid en gezondheid van medewerkers en klanten staan altijd voorop. Daarom zijn er nu plexiglas schermen bij de kassa’s en hesjes voor vakkenvullers om aandacht te vragen voor het houden van 1,5 meter afstand. Ook mag er maximaal één klant per 10 m2 in de winkel aanwezig zijn en is het gebruik van een winkelwagen verplicht. Meer informatie over genomen maatregelen en de nieuwste updates staat op www.ah.nl/samen. 

Hygiëne

Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken speelt hygiëne een grote rol, voor de gezondheid van klanten en van medewerkers. Albert Heijn doet daarom een dringend beroep op klanten om zoveel als mogelijk gebruik te maken van zelfscan en de boodschappen met pin of mobiele telefoon af te rekenen. “Zo beperken we hand-op-hand contact, in lijn met het advies van het RIVM”, aldus Arthur Andeweg. 

Ouderen

Albert Heijn aan Middelwyk 31 in Drachten is open van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 21:00 uur en zondag van 10:00 tot 18:00 uur. Voor ouderen (70+) is er voorlopig een speciaal boodschappenuur. Zij kunnen in de winkel terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 7:00 en 8:00 uur ’s ochtends. Albert Heijn rekent op het begrip en medewerking van andere klanten voor dit besluit en vraagt hen nadrukkelijk om op andere tijden boodschappen te doen.

Meer vers en zelfscan bij Albert Heijn Drachten De Wiken | Smelne FM

Supermarktmanager Arthur Andeweg en zijn assistent Erik Otten voor hun vernieuwde Albert Heijn De Wiken. Foto: Albert Heijn/Ruben Schipper