SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Minder groenonderhoud in openbare ruimte

Minder groenonderhoud in openbare ruimte

Net zoals vele andere gemeenten heeft Smallingerland te maken met bezuinigingen. Vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten om vanaf 2021 minder geld uit te geven aan het groenonderhoud in de openbare ruimte. Dit betekent bijvoorbeeld dat het gras minder vaak wordt gemaaid en bomen minder vaak worden gesnoeid.

In Smallingerland is in 2018 gekozen voor het onderhoudsniveau 'sober en doelmatig'. Dit betekent dat de gemeente doet wat nodig is, maar niets extra's. We houden duurzaam in stand wat we hebben en zorgen ervoor dat er geen onveilige situaties ontstaan.

Minder groenonderhoud in openbare ruimte | Smelne FM

Het gras zal vooral hoger komen te staan dan voorheen, doordat er op de meeste plekken nog maar 1 of 2 keer per jaar wordt gemaaid. Bloemen en kruiden krijgen meer kans om tot bloei te komen. Dit is goed voor de insecten en biodiversiteit, maar hierdoor zullen ook meer pollen door lucht zweven en in de tuinen waaien. Mensen die daar gevoelig voor zijn kunnen meer last krijgen van allergieën.

In Smallingerland maaien we tijdens het groeiseizoen van april tot en met oktober. Wij maaien tegenwoordig niet meer zo vaak als vroeger. De meeste gebieden doen we 1 of 2 keer per jaar. Alleen specifieke gebieden maaien we vaker, zoals speelveldjes en andere kleine veldjes en parken binnen de bebouwde kom.