SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Minke & Lucia winnaars van de Friese singer-songwriter contest 2019

Minke & Lucia winnaars van de Friese singer-songwriter contest 2019

De finale van de singer-songwriter contest 2019 is gewonnen door het duo Minke & Lucia. Met het Friestalige repertoire en de inventieve arrangementen wisten ze in een spannende finale de jury het meest te overtuigen. Met het winnen van de contest liggen er voor het duo de komende tijd  verschillende optredens in het verschiet, waaronder op het Troubadour Treffen en het Friese Lente-festival. Een deel van de prijs bestaat uit een geldbedrag dat kan worden besteed aan opnames, songwriting-sessies of coaching.

Finale 2019

De finale van de contest werd dit weekend gehouden op het Farmfest Summerfestival in Oldetrijne. Uit twee voorrondes waren uiteindelijk vijf finalisten over gebleven. In deze onderhoudende en gevarieerde finale lieten Berend Riemersma, Silke van Wijngaarden, Annike, Minke & Lucia en Tom Wiegersma horen dat er veel talent en potentie zit in het songwriters-genre in Friesland. De jury, bestaande uit Sido Martens, Esther de Jong en Stephan Janssen, kozen uiteindelijk voor de Friestalige liedjes van Minke & Lucia wegens het goede samenspel, de wijze waarop tekst en muziek een hechte eenheid vormt en de thematiek van de liedjes.

Singer-songwriter contest

De langlopende contest voor singer-songwriters wordt georganiseerd door de Stichting Friesland Pop en vond voor de vierde keer plaats op Farmfest. Winnaars in voorgaande jaren waren o.a. Zippora Tieman, Ella & Her Man en Sarah Sötemann. De singer-songwriter contest is één van de vele projecten van Friesland Pop waarin muzikaal talent zich kan presenteren, ontwikkelen en professionaliseren. Enkele andere projecten zijn de Kleine Prijs van Fryslân, Friese Lente, Helden fan Hjir, Sunday Sessions, Talentstages en Sa Fier fan Hûs.

Minke & Lucia winnaars van de Friese singer-songwriter contest 2019 | Smelne FM


Foto Minke & foto podium. 

(fotograaf T. van 't Veer) 

Minke & Lucia winnaars van de Friese singer-songwriter contest 2019 | Smelne FM