SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Mirjam Engelberts winnaar wedstrijd Smallingerlandse kunstenaars

Mirjam Engelberts winnaar wedstrijd Smallingerlandse kunstenaars

De Lawei presenteert van 18 september t/m 9 oktober de expositie De kleur van Smallingerland. Eerder dit jaar deed de afdeling beeldende kunst van De Lawei een oproep aan alle beeldend kunstenaars uit Smallingerland om werk in te zenden voor de wedstrijd Smallingerlandse kunstenaars. Een deskundige jury, bestaande uit Annemieke Keizer-Sloff (conservator Museum Dr8888), Erik Mol (beeldend kunstenaar) en Age Hartsuiker (curator en galeriehouder van Museum Galerie Heerenveen), had de uitdagende taak om uit maar liefst 81 inzendingen een selectie te maken van 25 kunstenaars die mochten deelnemen aan de wedstrijd en de expositie. 

Mooie afspiegeling van kunst uit Smallingerland

De uiteindelijke selectie is een mooie afspiegeling van kunst in Smallingerland. In de expositie zie je werk in heel uiteenlopende stijlen van kunstenaars die werken met verschillende technieken en materialen. Er hangt werk van zowel amateurs als professionals. Wethouder Robin Hartogh Heys van de Lier had de eer om afgelopen zaterdag de expositie officieel te openen. Tijdens de opening is de winnaar van de wedstrijd Smallingerlandse kunstenaars bekend gemaakt. Van de dertien kandidaten die een eervolle vermelding kregen ging Mirjam Engelberts er met de hoofdprijs van €750,- vandoor. 

Het werk van Mirjam Engelberts 

De jury beschrijft het werk van Mirjam Engelberts als “werk met een hele eigen opvatting over vorm en combinaties. Het werk daagt je uit tot betekenisgeving, prikkelt je fantasie en straalt spanning uit. Losse elementen gaan een mooie verdeling met elkaar aan, waardoor het blijft boeien op diverse lagen. Het is werk waar nieuwe dingen in ontdekt kunnen blijven worden.” 

Bezoekersinformatie 

Alle diverse en bijzondere werken van deze expositie zijn te bekijken in de expositieruimte van De Lawei. Deze is geopend van donderdag t/m zondag: 14.00 uur - 17.00 uur. De expositieruimte is ook voorafgaand, tijdens de pauze, en na afloop van voorstellingen in Schouwburg De Lawei te bezoeken. Er is geen coronatoegangsbewijs nodig om de expositie te bezoeken. Een lijst van alle exposanten en meer informatie is te vinden op www.lawei.nl/beeldendekunst