SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Museum Dr8888 opent vanaf 4 juni weer de deuren met twee nieuwe tentoonstellingen

Museum Dr8888 opent vanaf 4 juni weer de deuren met twee nieuwe tentoonstellingen

img

Op 4 juni opent Museum Dr8888 de deuren weer met maar liefst twee nieuwe tentoonstellingen. Te zien zijn Sjoerd Huizinga – De grote onbekende van Yn ‘e line en Fluffageddon met werk van de jonge kunstenaar Jurjen Galema. Beide tentoonstellingen zijn te zien tot en met 25 oktober 2020. Om de museumbezoekers veilig, verantwoord én gastvrij te ontvangen heeft het museum extra huisregels opgesteld in verband met het coronavirus. 

Sjoerd Huizinga

Met de tentoonstelling Sjoerd Huizinga – De grote onbekende van Yn ‘e line breekt het museum een lans voor Sjoerd Huizinga, het minst bekende maar tegelijkertijd het meest experimentele lid van de expressionistische kunstenaarsgroep Yn ‘e line. Zijn werk wordt gekenmerkt door het experiment en zijn stijl is niet vast te pinnen op een bepaalde kunststroming. De tentoonstelling van zo’n 75 werken is grotendeels op thema ingericht, met hier en daar een afwijkend werk om de aandacht te richten op de bijzondere kwaliteiten van de kunstenaar.  

Bij de tentoonstelling over Sjoerd Huizinga verschijnt bovendien het boek Sjoerd Huizinga, de avonturier van Yn ‘e line van journalist Dirk van Ginkel die o.a. verkrijgbaar is in onze museumshop. Daarnaast is in Galerie Jan Reinder Adema in Damwoude een verkoopexpositie met werken van Sjoerd Huizinga. 

foto boven: Zelfportret, circa 1950-1960, Olieverf op doek, h. 40 x br. 30 cm, Collectie Jan Reinder Adema

Fluffageddon

De in Drachten geboren kunstenaar Jurjen Galema (1992) heeft zich nooit thuis gevoeld in de elitaire kunstwereld. Met zijn soft sculptures wil hij een brug slaan tussen de kunstwereld en de maatschappij door uiteenlopende karakters met allemaal een eigen uitstraling. Hij onderzoekt thema’s als gender, identiteit, menselijk lichaam en verslavingen. Deze combineert hij met de beeldtaal die geïnspireerd is op de populaire cultuur. 

Museum Dr8888 opent vanaf 4 juni weer de deuren met twee nieuwe tentoonstellingen | Smelne FM

foto: Fluffageddon, Jurjen Galema


Van Doesburg-Rinsemahuis

Ook museumwoning het Van Doesburg-Rinsemahuis gaat weer open. Vanaf vrijdag 5 juni is de woning elke vrijdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur te bezoeken. 

Kijk voor alle actuele informatie over reserveringen, aangepaste openingstijden en aangescherpte huisregels op: www.museumdrachten.nl